Loredana Padoan (1924 - 2016)


Loredana, vlastním jménem Loredana Padoan, byla hvězdou italské kinematografie jen velmi krátkou dobu za druhé světové války, již koncem čtyřicátých let na další filmovou kariéru rezignovala. Pochází z Benátek a od dětství se věnovala tanci, zpěvu i příležitostnému vystupování na divadelním jevišti. Před kamerou debutovala již v patnácti letech menší rolí jedné z prodavaček ve filmu POPLACH V OBCHODNÍM DOMĚ (I grandi magazzini, 1939).

Zatímco během války natočila Loredana patnáct filmů, po roce 1945 jich bylo již jen několik, velké příležitosti jí přinesly francouzsko-italské koprodukční filmy ROCAMBOLE (1948) a LA REVANCHE DE BACCARAT (1948), opět zasazené do historických kulis. Naopak do neutěšené poválečné reality byl situován dramatický příběh EMIGRANTI (Emigrantes, 1948) režírovaný Aldem Fabrizim. Tehdy ale zároveň svou dráhu filmové herečky uzavřela a odešla do soukromí.


19.3.1924
Venezia, Veneto, Itálie
18.1.2016
Řím, Lazio, Itálie
Loredana Padoan csfd

EmigrantesLa Revanche de BaccaratRocamboleLa gondola del diavoloSangue a Ca' FoscariPekařkaDente per denteIl figlio del corsaro rossoGli ultimi filibustieriLa signorinaIdillio a BudapestIl re si diverteL'elisir d'amoreSonnambula, LaEcco la radio!Gioco d'azzardoScandalo per beneCarnevale di Venezia, IlMusica proibitaPoplach v obchodním domě


Aktualizace osobnostního profilu Loredana Padoan: 22.3. 2024 00:57