Ing-Sik Whang 83 let


Ing-Sik Whang se narodil 13. září 1940 na území dnešní Severní Koreje a do dnešních dnů si udržuje status jednoho z nejlepších, ne-li nejlepšího instruktora hapkido, což je původně korejské bojové umění, typické jednak svou příbuzností s aikidem (ve smyslu práce s útočníkovou energií, odváděnou za pomoci pák), jednak svou eklektičností (vedle prvků sebeobrany obsahá hapkido navíc kopy a údery apod.).

S Whangem jsme se mohli setkat např. v Leeho CESTĚ DRAKA jako s japonským bojovníkem, najatým na vypořádání se s Tang Lungem (Bruce Lee). Věhlas si však získal mj. také filmem MLADÝ MISTR, kde se spolu s Jackie Chanem utkal v asi patnáct minut trvajícím závěrečném souboji.


13.9.1940
Sunchŏn, Korea
Ing-Sik Whang csfd

Bruce Lee in G.O.D.: Shibôteki yûgiDragons Never DieHu yingPán drakůMladý mistrHra smrtiHeukgwonYan ku shen tanHuang Fei-hong xiao lin quanTie jin gang da po zi yang guanZhong tai quan tan sheng si zhanHei ye guai keQi lin zhangTai quan zhen jiu zhouCesta drakaHe qi daoHuang se sha shouBruce Lee: In Pursuit of the DragonUmění akceBruce Lee and Kung Fu Mania


Aktualizace osobnostního profilu Ing-Sik Whang: 13.11. 2023 09:33