Mara Berni 91 let


Před více než půlstoletím měla přezdívku italská Marilyn Monroe, dnes je však Mara Berni již málo známou herečkou a řadu let žije v soukromí. Narodila se jako Mara Rita Bernasconi v malém městečku Brunate v severní Itálii a na rozdíl od většiny jiných dívek své generace měla plnou podporu rodičů v uměleckých ambicích, v tomto případě se dá dokonce říci, že rodiče byli podstatně iniciativnější než sama jejich dcera. Mara se věnovala tanci a hře na klavír, účinkovala v dětských pěveckých souborech, pod vedením významné divadelní herečky Teresy Franchini získala hereckou průpravu.

Od počátku šedesátých let se ale Mara Berni před filmovou kamerou vyskytovala již jen výjimečně, nové tvůrčí zázemí ale našla v televizních studiích a účinkovala v několika seriálech, často s historickou tématikou. Jejím posledním filmem bylo drama DNY KRVE (Giorni di sangue, 1968), kde však hrála již jen menší roli. Poté odešla do soukromí, znovu se v médiích objevila až díky druhému sňatku, když se v roce 1989 jejím manželem stal pakistánský podnikatel Tarik Rana. S ním dnes Mara Berni žije střídavě v Itálii a v Los Angeles, na veřejnosti vystupuje jen výjimečně a občas poskytuje rozhovory pro tisk.


12.6.1932
Brunate, Itálie
Mara Berni csfd

Assassino senza voltoGiorni di sangueOre dell'amore, LeFuria di Ercole, LaTre nemici, IGli scontentiMaurizio, Peppino e le indossatriciSansoneTotò, Peppino a sladký životI baccanali di TiberioJuke box urli d'amoreLes CosaquesStrážníkDonne ci tengono assai, LeIl moralistaTripes au soleil, LesIl segreto delle roseTerribile Teodoro, IlGrande ombra, LaAndaluský expresAccadde al penitenziarioDobrou noc, advokáteNon scherzare con le donneAccadde al commissariatoIl maestro di Don GiovanniIl seduttorePlážAnni faciliFermi tutti arrivo io!Láska ve městěLa Tratta delle biancheI promessi sposiLa figlia del capitanoGiacobini, I


Aktualizace osobnostního profilu Mara Berni: 23.3. 2024 03:20