Véronique Vendell 81 let


Francouzskou herečku Véronique Vendell provázela v šedesátých letech pověst „příští Bardotky“, nebyla ovšem zdaleka jediná, která byla srovnávaná s legendární Brigitte Bardot, a význam její filmografie je z dnešního pohledu jen malý. Narodila se jako Véronique Duraffourd v Montpellieru v jižní Francii a jako krásná blondýa s náznakem podoby s již zmíněnou hvězdnou herečkou se koncem padesátých let začala prosazovat jako fotomodelka.

Posledními významnějšími tituly ve filmografii Véronique Vendell byly úspěšné mezinárodní projekty s historickou tématikou NOC GENERÁLŮ (The Night of the Generals, 1967) a MAYERLING (1968), kde ovšem hrála již jen vedlejší role. Další kariéra Véronique Vendell se odehrávala pod patronátem úspěšného německého producenta Wolfa C. Hartwiga (*1919), za nějž se nakonec provdala (stala se jeho třetí manželkou). Pod Hartwigovým vedením začala Vendell točit v Německu, znovu ale pracovala i v Itálii, šlo ale již o méně známé filmy, v širším měřítku se divákům připomněla znovu až válečnými filmy ŽELEZNÝ KŘÍŽ (Steiner – Das eiserne Kreuz, 1977) a VÁLEČNÝ KŘÍŽ (Steiner – Das eiserne Kreuz 2, 1978).

Po natočení svých posledních filmů v Hartwigově produkci ukončila Véronique Vendell v závěru sedmdesátých let svou hereckou dráhu, nyní žije s manželem střídavě v Paříži a St. Tropez.


21.7.1942
Montpellier, Francie
Véronique Vendell csfd

Válečný kř힎elezný křížDas Mädchen von HongkongZinksärge für die GoldjungenDer neue heiße Sex-Report: Was Männer nicht für möglich haltenKorunní svědkyněPer grazia ricevutaUrlaubsreport - Worüber Reiseleiter nicht sprechen dürfenIch schlafe mit meinem MörderDie Jungen Tiger von HongkongHilfe, mich liebt eine JungfrauIl commissario PepeVedo nudoBarbarellaDer Turm der verbotenen LiebeMayerlingNoc generálůČarodějkyL'Homme de MykonosMartin SoldatQuand passent les faisansZnal jsem ji dobřeBecketVictim FiveLandruRencontresSnobs !Amours célèbresLes menteurs


Aktualizace osobnostního profilu Véronique Vendell: 20.2. 2024 08:08