Agnès Laurent (1936 - 2010)


Francouzská herečka Agnès Laurent mohla být kdysi zdatnou soupeřkou Brigitte Bardot a stát se velkou filmovou hvězdou, ale i když natočila několik filmů v různých evropských zemích, nepodařilo se jí prosadit se dlouhodoběji. Pocházela z Lyonu a její vlastní jméno bylo Josette Chouleur. Přes dráhu modelky se brzy dostala k natáčení filmů a jejím debutem byla nevelká dívčí role v komedii PAŘÍŽSKÉ MANEKÝNY (Mannequins de Paris, 1956).

Agnès Laurent natočila do roku 1961 patnáct filmů, jen málo z nich ale převýšilo dobový průměr, a i když jako krásná dívka byla často předmětem zájmu médií, herecká kariéra ji přestala uspokojovat. Stáhla se do ústraní a později se prosadila jako autorka několika detektivních románů. Agnès Laurent zemřela v Grenoblu 16. února 2010 ve věku 74 let.


28.1.1936
Lyon, Francie
16.2.2010
Grenoble, Francie
Agnès Laurent csfd

A. ConstantAmours célèbresMary Had a LittleAltas variedadesFrancouzštinářkaLa notte del grande assaltoNinaPéché de jeunesseUn mundo para míDie grünen Teufel von Monte CassinoKapesní láskaLes collégiennesMademoiselle Strip-teaseMarchands de fillesClub de femmesMannequins de Paris


Aktualizace osobnostního profilu Agnès Laurent: 11.3. 2024 06:01