Evi Marandi 82 let


Italská herečka Evi Marandi byla populární tváří různých odnoží dobrodružného žánru, její filmová kariéra ale stejně jako u jiných hereček trvala jen poměrně krátce. Evi Marandi pochází z Řecka a narodila se do dobře situované rodiny, její otec byl bankéřem. Svou atraktivní vizáž zúročila již za studentských let, kdy si začala přivydělávat jako fotomodelka a koncem padesátých let se v epizodních rolích objevila ve dvou řeckých filmech.

Hlavní ženské role ztvárnila v několika titulech tehdy žádaného špionážního žánru, připomeňme alespoň francouzsko-italský film HRA ŠPIÓNŮ (Il gioco delle spie, 1966). Největší slávu jí ale přinesla hororová sci-fi PLANETA UPÍRŮ (Terrore nello spazio, 1965) režiséra Maria Bavy; z tohoto filmu ostatně pocházejí také její nejčastěji zveřejňované fotografie ve futuristickém skafandru. Odlehčená podoba špionážního žánru jí dala příležitost v komedii GANGSTER PŘIŠEL Z BROOKLYNU (Un gangster venuto da Brooklyn, 1966), v níž byl jejím partnerem populární zpěvák Little Tony.

Koncem šedesátých let se objevila i v několika televizních seriálech, pak ale její kariéra začala rychle upadat, což bylo společné řadě hereček spojených výhradně s komerční béčkovou produkcí šedesátých let. Evi Marandi se před kamerou objevila naposledy v thrilleru BOUREC MORUŠOVÝ (Il baco da seta, 1974), od té doby žije v soukromí.


7.8.1941
Athény, Řecko
Evi Marandi csfd

Il baco da setaUn prêtre a marierAngeli del 2000, GliGoldfaceLuana la figlia delle foresta vergineEl aventurero de GuaynasAgente 3S3, massacro al soleGangster venuto da Brooklyn, UnIl Gioco delle spieIschia operazione amoreAgente 077 dall'oriente con furoreI figli del leopardoJames Tont operazione U.N.O.Planeta upírůTres dólares de plomoCover GirlsLas malditas pistolas de DallasPaříž, když to hoříGidget Goes to RomeLa ballata dei maritiSiamo tutti pomicioniFrancis of AssisiLeoni al soleOrazi e curiaziTototruffa '62La vendetta dei barbariLaos kai KolonakiDundee and the CulhaneIronside


Aktualizace osobnostního profilu Evi Marandi: 22.3. 2024 11:01