Hideo Kodžima 60 let


Hideo Kodžima je japonský videoherní designér, scenárista, režisér a producent. Na jeho videoherní tvorbě se projevil jeho velký zájem o filmy, jelikož chtěl být v mládí režisérem. Jako malý kluk žil v Tokiu, následně se ale se svou rodinou přestěhovali do města Ósaka. Celá rodina byla obrovskými filmovými nadšenci a každý večer společně sledovali nejrůznější snímky. Chtěl tedy studovat filmy, ale kvůli tlaku ze strany rodiny a přátel se nakonec rozhodl pro studium ekonomiky na univerzitě.

Během vydání finálního dílu série „Metal Gear Solid V: Phantom Pain“ ovšem rostly problémy s Konami kvůli rostoucím výdajům, vztahujícím se k poslednímu dílu MGS. To vyústilo až do toho, že si Hideo při předávání cen Game Awards v roce 2015 nemohl převzít svou cenu. Kodžima v říjnu 2015, měsíc po vydání posledního dílu série MGS, odešel z Konami. Podle spekluací se však Hideo na tvorbě posledního dílu už téměř vůbec nepodílel.

Na popud toho si v roce 2016 (ve stejném roce mu byla udělena cena Game Awards - Industry Icon) za podpory Sony založil vlastní studio. Jeho videohra „Death Stranding“, kde se objevil i Norman Reedus, Mads Mikkelsen nebo režisér Guillermo Del Toro, byla i přes hvězdné obsazení velmi rozporuplně přijata.

V roce 2019 si také střihl malé cameo v neo-noirovém seriálu Too Old to Die Young od režiséra Nicolase Windinga Refna, se kterým je velmi dobrý přítel.


24.8.1963
Setagaya, Tokio, Japonsko
Hideo Kodžima csfd

AzumiヴァーサスKodaňský kovbojToo Old to Die YoungMega64Hideo Kojima: Connecting WorldsDeath Stranding: Inside Kojima ProductionsVideo Games: The MovieGamers Heart JapanDocument of Metal Gear Solid 2, TheThe Game Awards 2023The Game Awards 2022The Game Awards 2021The Game Awards 2016


Aktualizace osobnostního profilu Hideo Kodžima: 5.4. 2024 05:49