Lyla Rocco 93 let


Italská herečka Lyla Rocco v podstatě herečkou nebyla, ale jako jedna z mnoha účastnic soutěže Miss se v kinematografii alespoň na krátkou dobu prosadila. Pocházela z Terstu a v roce 1951 se zúčastnila soutěže Miss Italia, v níž dosáhla druhého místa. Téhož roku se objevila v menší roli ošetřovatelky v dramatickém příběhu jeptišky na životní křižovatce ANNA (1951), který byl ve své době nejúspěšnějším italským filmem v kinech.

Její doménou byly především komedie nebo muzikály, z komediálního žánru připomeňme rozvernou letní veselohru KEMPINK (Camping, 1957), což byl jeden z mála filmů, kde prokázala určitou dávku herectví, ovšem tento titul prošel kiny bez většího zájmu. S tureckým zpěvákem Darío Morenem a známými francouzskými herci dostala relativně velkou příležitost v muzikálu OH! JAKÉ MAMBO (Oh! Qué mambo, 1959). Mezi několikerým natáčením pro televizi pak v dobové konkurenci zanikla její poslední filmová role v hororu UPÍROVA POSLEDNÍ KOŘIST (L´ultimo preda del vampiro, 1961).

V roce 1964 se Lyla Rocco provdala, jejím manželem se stal herec Alberto Lupo (1924-1984). Od svého sňatku žije v soukromí. Za deset let své herecké dráhy stihla natočit třicet filmů.


18.1.1931
Terst, Itálie
Lyla Rocco csfd

Caccia all'uomoUpírova poslední oběťOh! Qué mamboGiovani maritiMia nonna poliziottoRagazzi della marinaAmarti è il mio destinoCampingFeu aux poudres, LeSait-on jamais...Ciao, pais...Ca va barderCanzoni di tutta ItaliaLa ladraMantello rosso, IlMotivo in mascheraAlta costuraBonnes à tuerCesta po ItáliiTripolis, krásná půda láskyDáma bez kaméliíPrima di seraRagazze da maritoVoce del sangue, LaAnnaTre storie proibiteTenente Sheridan


Aktualizace osobnostního profilu Lyla Rocco: 19.10. 2023 10:22