Cathia Caro 80 let


Francouzská herečka Cathia Caro vstoupila do filmu v bezmála ještě dětském věku, a i když během velmi krátké kariéry natočila pouhých třináct filmů, mohli se s ní seznámit i naši diváci. Cathia Caro pochází ze severofrancouzského Rouenu a svou křehkou krásu poprvé zúročila v titulní roli venkovské dívky v melodramatickém příběhu ISABELLE SE BOJÍ MUŽŮ (Isabelle a peur des hommes, 1957) režiséra Jeana Gourgueta, tento film je však již dávno zapomenutý.

Bylo jí patnáct, její kredit stoupal a jejími rodiči před kamerou byli další známí herci té doby. Jen v letech 1959-1960 natočila Cathia Caro deset filmů, působila tehdy hlavně v Itálii. Mauro Bolognini ji obsadil do filmu PŘIZPŮSOBTE SE! (Arrangiatevi!, 1959), kde byl jejím otcem populární herec Peppino de Filippo. Dcerou dalšího slavného komika Alda Fabriziho byla v komedii FILUTOVÉ (I tartassati, 1959); tento film byl u nás nedávno vydán v rámci kompletace filmografie Louise de Funèse. Při natáčení filmu SYMPATICKÝ MIZERA (Simpatico mascalzone, 1959) se seznámila s kdysi slavným boxerem a příležitostným hercem Tiberiem Mitrim (1926-2001), do nějž se zamilovala. Neopětovaný cit ji ovšem přivedl k pokusu o sebevraždu, který v roce 1959 zaplnil stránky bulvárních médií.

Z jejích dalších výstupů před kamerou stojí za zmínku mezinárodně oceněný film z doby druhé světové války BOUŘLIVÉ LÉTO (L'estate violenta, 1960) režiséra Valeria Zurliniho. Pak již následovaly jen dva filmy z žánru sandálu a meče, hlavní ženský part jí svěřil režisér Tanio Boccia ve filmu MACISTŮV TRIUMF (Il trionfo di Maciste, 1961). Pak ale zájem filmařů o mladou herečku poklesl a Cathia Caro se uvadající kariéru snažila v roce 1962 oživit nahými fotografiemi na stránkách Playboye, tento pokus ale nevyšel.

Je známo, že v šedesátých letech nějaký čas žila s Tiberiem Mitrim, kvůli kterému chtěla v roce 1959 spáchat sebevraždu, pak ale zcela zmizela z očí veřejnosti. Teprve díky nedávnému zájmu jejích fanoušků se podařilo zjistit, že se později provdala a nyní žije v soukromí v centru Paříže přímo pod Eiffelovou věží.


17.12.1943
Rouen, Francie
Cathia Caro csfd

Trionfo di MacisteGenitori in Blue-Jeans, II giganti della TessagliaPrincipe fusto, IlBouřlivé létoFilutovéIl padrone delle ferrierePřizpůsobte se!Dej si pozor, La Toure!Un drôle de dimancheUn uomo facileIsabelle a peur des hommes


Aktualizace osobnostního profilu Cathia Caro: 9.3. 2024 11:43