Maria de Medeiros 58 let


Celým jménem Maria de Medeiros Esteves Vitorino D´Almeida se narodila v portugalském hlavním městě Lisabonu. Jejím otcem je pianista a hudební skladatel António Vitorino D´Almeida, její matka se jmenuje Maria Armanda Esteves. Maria je nejstarší ze tří sester: její sestra Ines je divadlení a filmová herečka a režisérka, druhá sestra Ana je skladatelkou, hraje na violu a vyučuje hudbu.

Do mezinárodního povědomí se poprvé výrazněji zapsala rolí bisexuálně orientované spisovatelky Anais Ninové, která naváže milostný vztah s kontroverzním spisovatelem Henrym Millerem (Fred Ward), který se ale začne komplikovat ve chvíli, kdy se Anais zamiluje od jeho ženy June (uma Thurman). O tomto nezvyklém milostném trojúhelníku pojednává životopisný snímek Philipa Kaufmana HENRY A JUNE z roku 1990. Další působivou hereckou kreaci předvedla hned o rok později v alegorickém filmu BOŽSKÁ KOMEDIE, kde se představila jako Soňa, jedna z chovankyň ústavu pro choromyslné, identifikující se s postavou prostitutky z Dostojevského románu Zločin a trest. Za svůj výkon v roli lisabonské prodavačky ze železářství Marie v poetickém rodinném dramatu TŘI SOUROZENCI z roku 1994 obdržela Volpiho pohár na MFF v Benátkách. Ve stejném roce zazářila jako Butchova (Bruce Willis) přítelkyně Fabienne ve snímku Quentina Tarantina PULP FICTION: HISTORKY Z PODSVĚTÍ.

Další výraznější úspěchy přišly až po roce 2000. Na Fantafestivalu v roce 2002 získala cenu pro nejlepší herečku za účinkování ve filmu STRANDED, který pojednává o první lidské posádce vyslané na Mars, která skončí uvězněná na povrchu této planety. O rok později se objevila společně se Sarah Polley jako kadeřnice ve filmu MŮJ ŽIVOT BEZE MNE. V letech 2005 – 2009 ztvárňovala Suzy v seriálu VÉNUS A APOLLON. Jako režisérka debutovala melodramatickým snímkem z období pohnutých revolučních dnů v Portuglasku roku 1974 s názvem DUBNOVÍ KAPITÁNI, který byl uveden v sekci Jiný pohled na MFF v Cannes v roce 2000.


19.8.1965
Lisboa, Portugalsko
Maria de Medeiros csfd

Giorni feliciEl país de las últimas cosasOrdem MoralBlack se řekne BeltzaDos FridasMarOnyx, los reyes del grialO MatadorThe Broken Key100 metrosJozefův synZakázaná komnataLes Maîtres du SuspensePasoliniMeetings with a Young PoetFinal Cut - Dámy a pánovéJe ne suis pas mortLa Bande des JotasCesta do PortugalskaKuře na švestkáchPrázdniny u mořeHitler v HollywooduDavidovy narozeninyO Contador de HistóriasMé hvězdy a jáDans les cordesLa Belle et le sauvageMidsummer MadnessNessuna qualità agli eroiÚkrytŘíkejte mi ElizabethMonógamo sucesivoRiquetPrázdné vzpomínkyAnomalies passagèresJá, CésarLe Fils de Boucle d'OrMůj život beze mneNejsmutnější hudba světaSingle AgainÁgua e SalHonolulu BabyL'Homme des foulesMarafonaO Xangô de Baker StreetStranded (Náufragos)Capitaines d'avrilDruhá tvářBabelLes Infortunes de la beautéEl sudor de los ruiseñoresGuerra e Liberdade - Castro Alves em São PauloSpanish FlyA Tempestade da TerraAirbagGo for Gold !Le ComédienTempête dans un verre d'eauThe Thousand Wonders of the UniverseAttends-moi


Aktualizace osobnostního profilu Maria de Medeiros: 18.3. 2024 23:32