Mojmír Maděrič 68 let


Herec, hudebník a moderátor Mojmír Maděrič se narodil 7. srpna 1955 v Polešovicích u Uherského Hradiště. Otec byl ředitelem mlékárny, maminka učitelkou. Pochází z šesti dětí, muzikální rodina jej ovlivnila v hraní na basu, kytaru i jiné nástroje. Po gymnáziu s rozšířenou jazykovou výukou angličtiny byl v roce 1974 přijat na JAMU, absolvoval v oboru herectví. Po absolutoriu získal angažmá v brněnském Divadle Husa na provázku, kde setrval do roku 1988. V témže roce přijal nabídku F. R. Čecha a odešel do Prahy na scénu Prozatímního divadla F. R. Čecha a také Černého divadla Ta Fantastika.

Mojmírova herecká filmografie zahrnuje převážně televizní filmy a pohádky, kde mohl naplno uplatnit svůj komediální talent a zakulacenou dobráckou postavu. Menší role dostal v několika seriálech, např. nekonečné ULICI (2005) nebo OŠKLIVCE KATCE (2008). Jako moderátor se prosadil zejména v pořadech o vaření televize Prima MŇAM ANEB PRIMA VAŘEČKA (2001). Dabuje postavičku Waylona Smitherse v nejslavnějším animáku všech dob SIMPSONOVI. V roce 2011 vytvořil roli Brokla v koprodukční rodinné komedii MODRÝ TYGR.

Mojmír má díky rozvětvené rodině kladný vztah k jídlu i vaření. Před časem prodělal operaci kolena a hodně zhubl. S kadeřnicí Jitkou mají dvě děti, Vojtěcha (*1986) a Elišku (*1988). Všechen volný čas nejraději tráví s rodinou na chalupě v malebné Ralské Vrchovině. Je strýcem herečky Kristýny Maděričové.


7.8.1955
Polešovice, Československo
Mojmír Maděrič csfd

Princezna a půl královstvíTrojí životHlas pro římského králeZločin v PolnéModrý tygrHui Buh - Zámecké strašidloKočičí princeznaDrátařík a hruška moudrostiKožené slunceKruhTuláciMarkétin zvěřinecJak vyženit z pekla štěstíKrálův šašekO perlové panněCeremoniářO kováři BásimoviPoe a vražda krásné dívkyPožírač medvědůVápeničkaDva Janové a ovečkaKocourkovO líné Pepině, Vojtovi a sedmi rarašíchČerná FortunaStalo se v AleppuNemocný bílý slonPoklad rytíře MilotyPot, lesk a potleskToboganTvářSedem jednou ranouZkušební dobaZa svědka půjde počítačSilvestr 1886Pětka s hvězdičkouŠahrazádSkřivánek a sovaZelený ptáčekHrom do kapelníkaO chytrém šachoviParcela 60, katastr LukovicePatriot životaŠťastný domovNáledíSazička pro štěstíZa humny je drakÚnosMezi námi klukyObyčejný důvodLásky mezi kapkami deštěO podivném draku na Kamenné HůrceKufr plný nadějíOpustíš-li mne...Prázdný notýsekKeby som mal dievčaŠpunti na cestěSestřičky Modrý kód


Aktualizace osobnostního profilu Mojmír Maděrič: 12.2. 2024 18:18