Paul Winfield (1939 - 2004)


Paul Winfield se narodil 22.05.1941 v Oregonu v Portlandu. Žil tam se svou neustále se pohybující rodinou, která se v jeho ranných letech pomalu stěhovala do Los Angeles. Zprvu studoval divadelní herectví na univerzitě v Portlandu a Oregonu, jeho dvouroční stipendium ho ale dovedlo ke studiu na Standfordu a na Los Angeles City College. První zlom v jeho herecké kariéře přišel, když mu režisér Burgess Meredith dal roli v Le Roi Jonesově jednoaktové divadelní hře „Holanďan a WC„ a druhý velký zlom v jeho divadelní kariéře přišel s rolí ve hře „Lantentní homosexuál“ s Zero Mostel.

Následovaly role ve filmech jako CONRACK, PODIVNÁ SPRAVEDLNOST, ULTIMÁTUM, ALEJ ZTRACENCŮ, které mu vynášely ohromnou popularitu. Dokonce se objevil i ve STAR TREKU. Ta životní role přišla až v roce 1984, a to ve filmu TERMINÁTOR, kde Paul ztvárnil policejního kapitána Paula Traxlera. Tato role vynesla Paulovi asi největší slávu.Paul se dál objevil v seriálu SIMPSONOVI, filmu se Sylvesterem Stallonem CLIFFHANGER nebo akčním filmu s Michalelem Dudikoffem AKČNÍ KOMANDO.

Objevoval se ale také pravidelně v televizi, a to ve filmech jako LEKCE ŽIVOTA, VRAŽEDNÉ DŮKAZY, KOUZELNÝ ŠKOLNÍ AUTOBUS nebo OSTUDNÉ VZPOMÍNKY. Žádná role mu už však nevynesla takovou popularitu jako Kpt. Traxler z Terminátora.

Ve stáří trpěl obezitou, která zapříčinila zčásti jeho smrt. Zemřel na infarkt ve věku 62 let 7.3.2004. Jeho dlouholetá společnice, architektka a scénografka Karla Gillan mld, zemřela o pouhé dva roky později.


22.5.1939
Los Angeles, California, USA
7.3.2004
Los Angeles, California, USA
Paul Winfield csfd

SounderSecond to DieVegas, City of DreamsBoj o životDivná spravedlnostSumec s fazolovou omáčkouMísto určení: BerlínRelax... It's Just SexAkční komandoDead of NightMars útočí!Original GangstasOstudné vzpomínkyThe Legend of Gator FaceVražedné důkazyBílý trpaslíkGang, království slepýchJirimpimbira: An African Folk TaleV pastiŠampion Mike TysonLekce životaV pastiCliffhangerDennis - postrach okolíNezdolná sílaBack to Hannibal: The Return of Tom Sawyer and Huckleberry FinnPodezřeníPohřbena zaživaThe Women of Brewster PlaceHad a duha: Smrtící voodooGuilty of Innocence: The Lenell Geter StoryRaději zemřítThe Mighty PawnsVelký esaBlue CityKatherine Anne Porter: The Eye of MemoryPod nátlakemGo Tell It On the MountainWar Between the Classes, TheMikova vraždaTerminátorOn the RunPříběh Medgara EverseBílý pesDreams Don't DieSister, SisterStar Trek II: Khanův hněvThe Sophisticated GentsTmavohnědá kopieAngel CityA Hero Ain't Nothin' But a SandwichAlej zatraceníGreen EyesHigh VelocityThe GreatestUltimátumPodivná spravedlnostConrackHuckleberry FinnIt's Good to Be Alive


Aktualizace osobnostního profilu Paul Winfield: 15.3. 2024 01:50