Damon Albarn 56 let


Damon Albarn (nar. 23. března 1968, Londýn, Velká Británie), je britský hudebník, známý především jako frontman britské skupiny Blur, potažmo duchovní otec a hlavní postava projektu Gorillaz. Jako takový se objevuje v několika hudebních/koncertních dokumentech Blur a Gorillaz a v dalších hudebních dokumentech.

V roce 1997 si zahrál menší roli v britském kriminálním dramatu FACE (Parta).

Na dalších snímcích se už opět podílel jako spoluautor hudby. V roce 1999 společně s hudebním skladatelem Michaelem Nymanem zkomponoval hudbu k hororu DRAVCI (Ravenous), o dva roky později ve spolupráci s Einarem Örn Benediktssonem složil hudbu k islandskému filmu 101 REYKJAVIK (S milenkou mé matky). Již v roce 2000 přispěl čtyřmi skladbami na soudtrack kriminální komedie Ordinary DECENT CRIMINAL (Rafinovaný zloději).

V roce 2007 oprášil svoje herecké schopnosti a propůjčil svůj hlas jedné z postav islandského animovaného filmu ANNA AND THE MOODS. Na tomto filmu se podílel také "Monty Python" Terry Jones.


23.3.1968
Whitechapel, Londýn, England, Velká Británie
Damon Albarn csfd

Rafinovaný zlodějS milenkou mé matkyDravciGorillaz: Live in ManchesterBlurBlur: StarshapedGorillaz: Saturnz BarzBlur - Lonesome StreetDamon Albarn - Everyday RobotsDamon Albarn - Heavy Seas of LoveDamon Albarn - Lonely Press PlayGorillaz - Some Kind of NatureGorillaz: On Melancholy HillGorillaz: El MañanaGorillaz: Dirty HarryGorillaz: Clint EastwoodGorillaz: Rock the HouseGorillaz: Tomorrow Comes TodayDamon Albarn au festival Days OffThe Boy in the OakHarry & Paul's Story of the 2sGorillaz: Phase Two - Slowboat to HadesPartaAfrica Express: EGOLIGorillaz: Reject False IconsAlong for the RideOasis in Their Own Words808Blur - The Magic Whip: Made in Hong KongBlur: New World TowersHow Do You Like Iceland?No Distance Left to RunBananazSedm epoch rockuEssential GorillazScott Walker: Muž z 30. stoletíScreaming MasterpieceThe Work of Director Jonathan GlazerMusikprogrammet - programmet om musikImagineLive ForeverGorillaz: Phase One - Celebrity Take DownGorillaz: Charts of DarknessNirdst I NordridBlur: ShowtimeChampions of the WorldGorillaz feat. Thundercat: Cracker IslandGorillaz - The Making of Plastic BeachGorillaz feat. Mos Def & Bobby Womack: StyloBlur: Coffee & TV


Aktualizace osobnostního profilu Damon Albarn: 7.4. 2024 04:38