Reba McEntire 69 let


Pro tuzemského diváka je známá především jako herečka, ovšem Reba Nell McEntire je především vynikající americkou zpěvačkou country, která se může chlubit několika miliony prodaných nosičů, obrovské popularitě a je také ověnčená několika desítkami nejrůznějších cen.

Již na konci osmdesátých let byly její videoklipy k písním považovány za dobře odvedený kus filmařské práce, kdy se v podstatě v každém dalším klipu objevila v naprosto odlišné roli. Reba tedy začala koketovat s myšlenkou zkusit i herectví, najala si profesionálního agenta a v roce 1989 se poprvé objevila na televizních obrazovkách jako herečka v televizním pořadu GOOD MORNING AMERICA.

První filmová role přišla už o rok později po boku Kevina Bacona v komediálním hororu CHVĚNÍ. Po natočení tohoto filmu projevuje už Reba opravdový zájem o herectví a považuje ho za rovnocenné jejímu zpívání. A tak jí můžeme o rok později vidět v MUŽ Z LEVÉHO POLE. V roce 1994 potom ve filmech MAVERICK a v negativně hodnoceném VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÍP.

Jednu z přítelkyň westernové legendy Calamity Jane si zahrála v na Emmy nominovaném KONEC DIVOKÉHO ZÁPADU. Mohla si zahrát i v Titanicu, zde se zúčastnila castingu a byla obsazena do role Molly Brown, ovšem ze známých důvodů velkého protahování natáčení, musela z projektu odstoupit kvůli naplánované koncertní šňůře, její roli převzala Kathy Bates.


28.3.1955
McAlester, Oklahoma, USA
Reba McEntire csfd

The HammerBarb a Star jedou do Vista del MarChristmas in TuneŠpióni v převlekuThe Land Before Time XIV: Journey of the HeartThe Fox and the Hound 2Šarlotina pavučinkaZačalo to jedné žhavé nociBohatý je ten, kdo dáváLáska na celý životRoger Miller RememberedGrand Ole Opry 70th AnniversaryKonec Divokého západuReba: Celebrating Twenty YearsHot Country Jam '94Jiný životMalí uličníciMaverickRoots of Country: Nashville Celebrates the Ryman, TheVšude dobře, doma nejlípAcademy of Country Music's Greatest Hits, TheAndy Griffith Show ReunionMuž z levého poleReba: For My Broken HeartGrand Ole Opry 65th AnniversaryReba In ConcertThe Gambler Returns: The Luck of the DrawChvěníRebaCountry GoldStalo se v MontaněMalý SheldonSchooledPoslední chlapTři kluci a nemluvněMalibu Country


Aktualizace osobnostního profilu Reba McEntire: 15.3. 2024 07:42