Moris Issa 79 let


Moris se narodil se 16. března 1945 v Allepu, druhém největším městě Sýrie. Zde na severu rodné země strávil mládí a zamiloval se do filmu. V roce 1963, kdy úspěšně odmaturoval, jej rodiče poslali do Prahy. V našem hlavním městě pak absolvoval FAMU, kde studoval režii a kde se také seznámil se svou budoucí manželkou, herečkou Lenkou Termerovou. Moris je otcem dvou dětí a ani u jednoho nepadlo jablko daleko od stromu. Syn Filip je střihač a dcera Martha, u níž si přál, aby se v jejím jméně psalo H, je známou a úspěšnou herečkou.

Od roku 2000 spolurežíroval dokumentární cyklus České televize o moderní medicíně DIAGNÓZA. Ve stejném roce coby autor příběhu natočil televizní film DEN DOBRÝCH SKUTKŮ se Zlatou Adamovskou a Jiřím Schmitzerem nebo o dva roky později pohádku na motivy Boženy Němcové ZLATÁ PRINCEZNA s Lindou Rybovou v hlavní roli. Do povědomí diváků se pak mohl dostat také v roce 2005, ve kterém se podílel na režii televizních inscenací 3 PLUS 1 S MIROSLAVEM DONUTILEM a rodinném seriálu TV Nova ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, který si našel v českých domácnostech mnoho diváků.


16.3.1945
Aleppo, Sýrie
Moris Issa csfd

Tajemný svícenDen dobrých skutkůZlatá princeznaPaní MlhaFrantiška aneb O zelených svících a Černé Matce BožíO zámku v podzemíJak zabít McCarthyhoBizonOrdinace v růžové zahradě3 plus 1 s Miroslavem DonutilemNadměrné maličkostiNová cestománieCestomániePosmrtný život stromůDiagnózaPukrylukri (Putování Kryštofa, Lucinky a Kristýny do celýho světa)Kočka v deštiHra pro třiZátopekTři Alberti a slečna MatyldaRakovina je šokCizinecMoris Issa - ČétéčkoBodlina


Aktualizace osobnostního profilu Moris Issa: 8.3. 2024 02:56