David Benioff 53 let


David Benioff je americký spisovatel, scénárista producent a režisér. Pochází z New Yorku, kde se v roce 1970 narodil jako David Fierdman. Svoje jméno si změnil ve 30 letech. Momentálně žije s manželkou Amandou Peet, se kterou má dvě dcery.

Jako scénárista je ve své kariéře nejaktivnější. Nejdříve byla v roce 2002 zfilmována jeho kniha. Poté se pustil do řeckého eposu Troja (2004) a thrilleru Hranice života (2005). Po dvou letech byl zfilmován jeho scénář k filmu Lovec Draků. V roce 2009 si ho najal Marvel, aby společně se Skipem Woddsem napsal scénář k X-Men Origins: Wolverine. Téhož roku bylo ještě zfilmováno jeho válečné drama Bratři. Za dozoru George R. R. Martina začal společně s D.B. Weissem psát scénář a fungovat jako výkonný producent v seriálu HBO Hra o Trůny.

Za scénář k filmu Lovec Draků byl oceněn cenou Christopher Awards. Další 3 ceny (Hugo Awards, SFX Awards a Monte-Carlo TV Festival) získal za seriál Hra o Trůny.


25.9.1970
New York City, New York, USA
David Benioff csfd

BlíženecBratřiX-Men Origins: WolverineLovec drakůHranice životaTroja25. hodinaProblém tří tělesHra o trůnyIt's Always Sunny in Philadelphia


Aktualizace osobnostního profilu David Benioff: 15.11. 2023 22:19