Miroslava Pleštilová 58 let


Herečka Miroslava Pleštilová se narodila v Liberci. Je manželkou herce a dabéra Aleše Procházky (hraje v seriálu Ordinace v růžové zahradě). S manželem se seznámili na DAMU. Mirka byla v prvním ročníku a Aleš ve třetím . Mají spolu dva syny (Aleše a Zdeňka). Její rodiče pracovali ve vratislavickém pivovaru. Když malá Mirka chodila do druhé třídy základní školy, začala se věnovat baletu a hraní na klavír. Později si přibrala ještě společenský tanec. O divadlo se zajímala až na střední škole. Maturovala na gymnáziu ve Frýdlantu v Čechách.

Poprvé se před kamerou objevila na konci prvního ročníku DAMU. Hrála v seriálu BYLO NÁS ŠEST. Na televizní obrazovce představovala princezny, romantické a rozpustilé dívky, mladé a temperamentní ženy. Nyní se už moc na televizní obrazovce neobjevuje. Její hlas k nám v TV promlouvá ústy Audrey Hepburn nebo Bellatrix Lestrangeové (Harry Potter a Fénixův řád). Namluvila Glorii v animovaném Madagaskaru.

Mimo herectví a dabingu se věnuje výuce herectví na DAMU. Vyučuje zde od roku 2006.


27.1.1966
Liberec, Československo
Miroslava Pleštilová csfd

Mimořádná událostBludičkySmrť ministraŠejdremCesta do Vídně a zpátky...a stoupej do slunce!Tanec kolem zlatého vejceTřikrát život, třikrát smrtZelňačkaHora jménem AndělskáJak se ztratit ve zlém světěOdměnaŠťastná rodinaKrál, který rád hrálOdplataObecná školaProsím, vaše lordstvo!Jak Vojtěch pro princeznu do ohně skočilPokoj pro dvaBerenikaDokonalý muž, dokonalá žena aneb Návštěva mladé dámyKlaním se, měsíciKrálovna štěstíNěžný barbarSedm bílých plášťůSvatební kočárVolná nohaO kouzelnici KlotýnceO princi BečkoviSedm sestřičekČekání na PatrikaKam, pánové, kam jdete?Nepolepšitelný starý mužO nejchytřejší princezněPoslední leč Alfonse KaráskaMoře nikdy neuvidímEinstein - Případy nesnesitelného géniaSvatby v BenátkáchVyprávějCesty domůSvětla pasážeŠkola Na VýsluníOrdinace v růžové zahraděPojišťovna štěstí


Aktualizace osobnostního profilu Miroslava Pleštilová: 1.11. 2023 21:56