Harry Lloyd 40 let


Harry Lloyd se narodil 17. listopadu 1983 v Londýně, v Anglii. Je to pra-pra-pravnuk viktoriánského spisovatele Charlese Dickense a jeho matka, vydavatelka Marion Dickens, je dcerou kapitána Petera Dickense. Harryho otec, Jonathan Lloyd, vede literární agenturu. Harry je bratranec spisovatelky Lucindy Hawksley a herce Geralda Dickense. Zatím je nejmladším potomkem.

Oxford opustil v roce 2005. V roce 2006 hrál v seriálu ROBIN HOOD Willa Scarletta ve 26 episodách a tato role mu velmi pomohla v tom aby se stal známějším. V roce 2007 hrál v dokumentu DOCTOR WHO Jeremy Bainese. Poté měl pár dalších rolí za které dostal vcelku příznivé recenze. V roce 2011 si zahrál zatím jeho asi dvě nejvýraznější role, Viseryse Targaryena v seriálu od HBO GAME OF THRONES a mladší verzi manžela Margaret Thatcher, Denise Thatchera ve velmi očekávaném filmu ŽELEZNÁ LADY, jenž byl oceněn oscarem pro Meryl Streep. V témže roce si také zahrál ve filmech JANA EYROVÁ Richarda Masona a v GREAT EXPECTATIONS hrál Herberta Pocketa.

Objevil se v BBC komedii TAKE THE FLAK, kde měl roli Alexandera Taylor - Pierce. Na rok 2012 se připravuje drama, kde bude hrát například s Jeremy Ironsem, HENRY IV, kde v první části bude hrát Edmunda Mortimera. Také na rok 2012 se připravuje film DRECK a v roce 2013 bude hrát ve filmu BLÍŽE K MĚSÍCI. Harry Lloyd je zatím velmi nadějným hercem, který už byl na pár významných cen nominován.


17.11.1983
Londýn, England, Velká Británie
Harry Lloyd csfd

Ztracený králStrach z láskyThe ShowŽenaAnthropoidBig Significant ThingsBlíže k MěsíciTeorie všehoJana EyrováŽelezná ladyĎáblova poutaSbohem, pane profesoreDavid CopperfieldArcane: League of LegendsBrave New WorldDva světyLegionHang UpsMarcellaManhattanWolf HallStrachV kruhu korunyHra o trůnyNadějné vyhlídky


Aktualizace osobnostního profilu Harry Lloyd: 1.11. 2023 13:41