June Vincent (1920 - 2008)


Dorothy June Smith se narodila v městečku Harrods v americkém Ohiu jako dcera místního pastora. V 17 letech odešla do New Yorku, aby zkusila štěstí v modelingu a podařilo se jí získat práci u Harper´s Bazaar. Během práce v modelingu navázala přátelství s Lauren Bacall, se kterou odešla do Hollywoodu poté, co si zahrála na Broadwayi a úspěšně absolvovala screen test pro společnost Universal. Poprvé se na filmovém plátně objevila roku 1943 v komedii HONEYMOON LODGE. Při natáčení válečného dramatu LADIES COURAGEOUS (1944) absolvovala schůzku naslepo, při které potkala svého budoucího manžela, námořního pilota a poručíka Williama Sterlinga. Vzali se v březnu 1944 a v srpnu následujícího roku se narodilo jejich první dítě, později přibyly ještě další dvě děti. June v období od svatby do narození dítěte natáčela spíše sporadicky, pak ale přišla její velká chvíle.

Po skončení natáčení přešla June ke společnosti Columbia, kde pracovala prakticky nepřetržitě. Během následujících let se objevila ve westernech SONG OF IDAHO a ARKANSAS SWING, v krimifilmech TRAPPED BY BOSTON BLACKIE a MARY RYAN, DETECTIVE nebo v hororu THE CREEPER. V 50. letech se pak June objevovala převážně v televizních seriálech – například v seriálu PERRY MASON, který produkovala její přítelkyně Gail Patrick. June pokračovala v herecké práci až do 70. let. Poté, co v roce 1972 účinkovala v komediálním seriálu MAUDE, odešla do hereckého důchodu. Někdy v 80. letech jí při nakupování v supermarketu přejel jiný nakupující nohu plným nákupním vozíkem. Zranění si vyžádalo náročnou operaci a nakonec se rozvinulo v artritidu, u June se v té době také rozvinula Parkinsonova choroba. S manželem Williamem žila June šťastně až do jeho smrti v červenci roku 2002. June zemřela v listopadu roku 2008 v coloradském městě Aurora.


17.7.1920
Harrods, Ohio, USA
20.11.2008
Aurora, Colorado, USA
June Vincent csfd

The Delphi BureauThe Miracle of the HillsCity of ShadowsClipped WingsMarry Me AgainColorado SundownNight Without SleepThe WAC from Walla WallaSecrets of Monte CarloCounterspy Meets Scotland YardNa opuštěném místěMary Ryan, DetectiveThe Lone Wolf and His LadyZambaArkansas SwingShed No TearsSong of IdahoThe ChallengeThe CreeperTrapped by Boston BlackieČerný andělHere Come the Co-edsThat's the SpiritCan't Help SingingLadies CourageousSing a JingleThe ClimaxHoneymoon LodgeKung FuMaudeV ulicích San FranciscaThe Smith FamilyBright PromiseMayberry R.F.D.The Ghost & Mrs. MuirIronsideDaktariFamily AffairThat GirlHoney WestThe F.B.I.BewitchedVoyage to the Bottom of the SeaZadáno pro Alfreda HitchcockaMr. NovakThe Great AdventureThe LieutenantUprchlíkMcKeever & the ColonelThe VirginianDr. KildareKing of DiamondsTarget: The CorruptorsAssignment: UnderwaterCheckmateJohnny MidnightRoute 66


Aktualizace osobnostního profilu June Vincent: 20.2. 2024 07:59