Ray Romano 66 let


Ray Romano je americký herec, scénárista a komik, vítěz Emmy, nejlépe známý je díky hlavní roli v sitcomu Raymonda má každý rád a dabingu mamuta Mannyho v animované komedii Doba ledová a jejích pokračováních.

Následně se Romano pravidelně objevoval v komediálních klubech po celé zemi, pak účinkoval jako host v programu "The Tonight Show Starring Johnny Carson," pak s Jayem Lenoem, a nakonec v programu CBS "Late Show with David Letterman," kde hostitel David Letterman odhadl jeho talent a nabídnul mu spolupráci ve vlastní produkční společnosti, Worldwide Pants Incorporated.

Tak vznikl program RAYMONDA MÁ KAŽDÝ RÁD, který je z velké části založen na jeho rodině a rodině dalších scénáristů. Romano ztvárnil hlavní postavu Raye Baronea, která je založena na něm. Ve stejné roli se objevil i v sitcomech DVA Z QUEENSU a COSBY SHOW.

Od té doby Romano účinkoval ve White House Correspondents Dinner, na Toyota Comedy Festival v New Yorku v Carnegie Hall, jako host působil v programu "Saturday Night Live," (a vyhrál 125.000 USD pro charitu) v pořadu "Chcete být milionářem" a objevil se na udílení cen Grammy. V roce 2001 se stal podle televizní stanice E! jedním z dvaceti bavičů roku. V roce 2004 se stal nejlépe placeným televizním hercem za svou roli v seriálu Raymonda má každý rád.


21.12.1957
Queens, New York City, New York, USA
Ray Romano csfd

Project ArtemisDoba ledová: Dobrodružství s Buckem WildemSomewhere in QueensIrčanPaddletonŠpatné vychováníPěkně blběDoba ledová: Mamutí drcnutíDoba ledová: Velikonoční překvapeníRob the MobDoba ledová 4: Země v pohybuMéďaDoba ledová 3: Úsvit dinosaurůKomiciThe Last WordPokerový králDoba ledová 2: OblevaVýprodejSamá chválaStarosti starostyDoba ledováAnima de Sayula, ElDue orfanelli, IUna moglie in pericoloBupkisZrozeni milovatDen za dnemChyťte ho!Kevin si počkáVinylMaronKancl


Aktualizace osobnostního profilu Ray Romano: 31.10. 2023 19:41