Sabine Sesselmann (1936 - 1998)


Herečka Sabine Sesselmann nemá na svém kontě nijak bohatou filmografii, ale i když hrála především v rodném Německu, nejvíce ji proslavila role krásné Aurory de Nevers ve francouzském HRBÁČOVI (Le bossu, 1959) s Jeanem Maraisem. Narodila se v Mnichově do rodiny obchodníka a původně studovala v Berlíně dějiny umění, mezitím se ale rozhodla pro divadlo a dva roky soukromě studovala herectví. V roce 1957 získala divadelní angažmá v Lübecku, vzápětí se ale začala uplatňovat hlavně před kamerou.

Vedle velkých rolí se její krásná tvář začala objevovat i na titulních stranách časopisů a její věhlas přesáhl hranice Německa. Odtud také pramenilo oslovení ze strany francouzské filmové produkce a dostala nabídku na roli již zmíněné Aurory de Nevers ve filmu HRBÁČ (Le bossu, 1959). Počátkem šedesátých let ji v povědomí diváků udržovaly velké role v úspěšných adptacích kriminálních románů Edgara Wallace TAJEMSTVÍ ŽLUTÝCH NARCISŮ (Das Geheimnis der gelben Narzissen, 1961) a DVEŘE NA SEDM ZÁMKŮ (Die Tür mit der sieben Schlössern, 1962).

V roce 1964 se Sabine Sesselmann provdala za Ernsta Henne jr., syna slavného automobilového závodníka Ernsta Henne sr. Po sňatku ukončila svou hereckou kariéru a věnovala se rodině, jen výjimečně vystoupila v několika televizních seriálech. Zemřela následkem nádorového nemocnění 13. března 1998 ve věku 61 let.


13.8.1936
Mnichov, Německá říše
3.3.1998
Tutzing, Německo
Sabine Sesselmann csfd

Die ganze Welt ist himmelblauEin Sarg aus HongkongDie Tür mit den 7 SchlössernDas Geheimnis der gelben NarzissenInformation ReceivedDer Herr mit der schwarzen MeloneDie Brücke des SchicksalsDer Schatz vom ToplitzseeFreddy, die Gitarre und das MeerHrbáčKriegsgerichtMorgen wirst du um mich weinenEin Lied geht um die WeltLiebe kann wie Gift seinMadeleine Tel. 13 62 11U47 - Kapitänleutnant PrienAufruhr im SchlaraffenlandSOKO MünchenLuftsprüngeAlarm für Dora X


Aktualizace osobnostního profilu Sabine Sesselmann: 26.2. 2024 04:34