Kathy Najimy 67 let


Herečka, režisérka a autorka divadelních her vystudovala drama na San Diego University. Pět let byla členkou jevištního souboru Sisters on Stage. Svůj talent uplatnila i jako autorka a protagonistka mimobroadwayského představení The Kathy and Mo Show. Její kolegyní byla Mo Gaffneyová. Obě herečky získaly za představení cenu OBIE 1989.

Ve filmu se prosadila velmi výraznou vedlejší rolí korpulentní jeptišky Mary Patrick, za jejíž ztvárnění v divácky úspěšné komedii SESTRA V AKCI získala Americkou komediální cenu a nominaci na Cenu MTV. Objevila se také v komedii MILIONOVÝ ZÁVOD, kde si zahrála manželku Jona Lovitze.

Namluvila jednu z hlavních postav v animovaném seriálu KING OF THE HILL a účinkovala také v populárním sitcomu VERONICA´S CLOSET. Jako host vystupovala v TV seriálech ELLEN, CHICAGO HOPE atd. Od roku 1995 je provdaná za zpěváka a herce Dana Finnertyho.


6.2.1957
San Diego, California, USA
Kathy Najimy csfd

Sister Act 3: Kicking the HabitHokus pokus 2Jako kůl v plotěMusicJá, knedlíčekWeightA Change of HeartBlowtorchDating My MotherBearCity 3No Letting GoNásledníciVánoční melodieA Madea ChristmasClutterBearCity 2: The ProposalJak se zamilovat (v osmi lekcích)Stars in ShortsVýlet s mámouPět ženUnesený detektivTwo SistersVALL-IZvonilkaMedvědí bratři 2Scooby-Doo a pirátiTom a Jerry: Kdo vyzraje na pirátyBam Bam and CelesteHra na sváděníŘíkej mi strýčkuBalto 3Hledání zbloudilé dušeMilionový závodSvatby podle MaryAttention ShoppersKdyby zdi mohly mluvit 2CinderelmoJackie's Back!Kačátko PadavkaChuckyho nevěstaPřístav nadějeThe Jungle Book: Mowgli's StoryZack and RebaKočky netančíNevadaJeffreyIn Search of Dr. SeussIt's Pat: The MovieHokus pokusSestra v akci 2: Znovu v černém hábituSestra v akciTo je můj životBublifukKrál rybářPeníze jinýchPoldovi v patáchDuncanville


Aktualizace osobnostního profilu Kathy Najimy: 3.11. 2023 09:25