Peter Craig 54 let


Peter Craig je americký spisovatel románů a scenárista známý především díky svým temným komiksovým románům, ve kterých řeší hroutící se vztah otce a dítěte.

Craigův první román THE MARTINIT SHOT (1998) zachycuje vztah bývalé akční filmové hvězdy Charlieho Westa a jeho dvou dětí. Tento román vyhrál literární ocenění - The Michener-Copernicus Fellowship. Jeho druhý román, HOT PLAST (2004) vykresluje složitý vztah mezi podvodníkem Jerrym Swiftem a jeho geniálním synem, kdy oba dva jsou přitahováni ke stejné ženě. Jeho nejnovější román BLOOD FATHER (2005) vypráví o stárnoucím motorkáři Johnu Linkovi a jeho bezohledné dospívající dceři, která byla zatčena v protidrogovém zátahu.

Jako scenárista se podílel na snímku Bena Afflecka – MĚSTO (2010), kde jako předloha posloužil román Chucka Hogana – PRINCE OF THIEVES. Sony Pictures si ho také najal, aby napsal scénář pro nadcházející BAD BOYS III.


10.11.1969
Los Angeles, California, USA
Peter Craig csfd

The Batman Part IILogan's RunMatkaBatmanV nemilostiMizerové navždy12 hrdinůVe jménu krveHunger Games: Síla vzdoru 2. částHunger Games: Síla vzdoru 1. částMěstoSpokojenostHooper


Aktualizace osobnostního profilu Peter Craig: 20.4. 2024 08:54