Mikael Persbrandt 60 let


Mikael Ake Persbrandt začínal s profesionálním herectvím ve stockholmském Královském dramatickém divadle. Před kamerou debutoval v roce 1990, jako filmový herec se pak v rodném Švédsku proslavil rolí policejního vyšetřovatele v televizní krimisérii BECK. Následovaly úlohy v několika celovečerních filmech, z nichž asi největší pozornost si zaslouží drama z roku 2004 DAG OCH NATT, ve kterém obsadil hlavní roli.

Mikael obdržel v roce 2009 švédskou filmovou cenu Guldbagge za nejlepší mužský herecký výkon, a to za snímek MARIA LARSSONS EVIGA ÖGONBLICK. Je rozvedený s populární švédskou herečkou Mariou Bonnevie. Zajímavostí rovněž je, že jako kluk se vedle fotbalu a boxu, věnoval aktivně i baletu.


25.9.1963
Jakobsberg, Stockholms län, Švédsko
Mikael Persbrandt csfd

Tills solen går uppEurosong: Příběh skupiny Fire SagaDívka v pavoučí sítiPan DortX&YKrál Artuš: Legenda o mečiJeder stirbt für sich alleinThe Siege of JadotvilleHobit: Bitva pěti armádSpásaTen, koho miluješHobit: Šmakova dračí poušťMig äger ingenHamilton: Pokud jde o vaši dceruHamilton: V zájmu státuHypnotizérNågon annanstans i SverigeStockholm EastLepší světHimlens hjärtaVěčné okamžiky Marie LarssonovéGangsterJedno oko rudéSluneční bouřeVzpoura v KautokeinuÚžasná a milovanáInga tårarSökTjocktjuvenŠpatným směremBang Bang OrangutangLovisa och Carl MichaelSom man bäddar...Dag och nattTři slunceOdstřelovačAlici má každý rádØyenstikkerKlepyDospělé chování... Všechno je v hlavěDödlig driftHela härlighetenSmlouva na smrt9 millimeterBojovník přírodyUnder ytanEllinors bröllopSommarenDen vite riddarenDer PolizistenmörderNiggerNadaceSobí mafieKrálovství


Aktualizace osobnostního profilu Mikael Persbrandt: 30.10. 2023 12:36