Susanne Benton 76 let


Modelku a herečku Susanne Benton, narozenou v USA roku 1948, využívali filmaři především jako estetický doplněk. Na tomto nazírání projevila se pravděpodobně také její ochota pózovat v rouše Evině – tuto vlastnost ostatně krásně zužitkovala v roce 1970, kdy se v květnovém vydání americké verze pánského časopisu Playboy pochlubila svým pictorialem a kde je zvěčněna také na obálce.

Její role jsou ale v nepřímé úměře s významem filmů, ve kterých hraje. V nejzvučnějším ze snímků, v nichž se v tomto období ukáže, protiválečné satiře HLAVA 22 (1970), hraje příslušnici WAC (Women's Army Corps), roztomile a vyzývavě sekundující výstupům generála Dreedlea Orsona Wellesa.

Hned následující snímek COVER ME BABY (1970), poskytuje Susanne sice daleko větší prostor, dílo režiséra Noela Blacka, v němž vystupuje společně s Robertem Forsterem a Sandrou Locke (pojednávající o začínajícím filmaři, schopnému udělat cokoliv, jen aby se dostal k studiovému kontraktu) nemá ovšem potřebný úspěch na to, aby si někdo všiml toho, že kromě krásné tváře a těla má tato sympatická blondýnka také herecký talent.

Následují další televizní anabáze, kdy Susanne vždy jednodílově hostuje v některém z nekonečných seriálů (THE F.B.I., POLICE WOMAN, GUNSMOKE), až se jí nakonec podaří urvat nejvýraznější part své kariéry, svůdnou a odzbrojující Quillu June Holmesovou v post-apokalyptickém snímku CHLAPEC A JEHO PES (1975) s Donem Johnsonem v hlavní roli.


3.2.1948
USA
Susanne Benton csfd

Zmrd v BenátkáchSurvivalBest FriendsChlapec a jeho pesF. Scott Fitzgerald in HollywoodGuess Who's Been Sleeping in My Bed?Cover Me BabeHlava-22Toho chladného dne v parkuColumbo: Vražda na předpisJigsawPolice WomanBarnaby JonesThe RookiesLove, American StyleIronsideThe F.B.I.The VirginianGunsmoke


Aktualizace osobnostního profilu Susanne Benton: 4.3. 2024 20:34