Robert Musgrave


Pět let před tím, něž se Robert Musgrave účastnil s bratry Wilsonovými černobílé, 13. minut dlouhé režisérské prvotiny Wese Andersona BOTTLE ROCKET, seznámil se v Dallasu s prostředním z bratrů, Owenem. Bylo to v podniku Stoneleigh P. Zahrál si s ním tehdy kulečník a prohrál 40 $. Navzdory tomu se z nich stávají přátelé.

Musgrave se původně snažil prorazit v oblasti stand-up comedy, v 80. letech ale spíše sklízí skromný úspěch jako bluesový kytarista. Po poměrném úspěchu filmu BOTTLE ROCKET (byl prvním filmem jak Owena a Luka Wilsonových, režiséra Andersona, tak samotného Roberta) to vypadá na hereckou kariéru, zatím co ale Anderson a Wilsonovi stoupají, Robert Musgrave stagnuje. V letech 1997 – 2004 se objevuje v osmi filmech (z toho třech krátkých), přičemž za bezpochyby nejzvučnější z nich lze určit S1M0NE s Al Pacinem v hlavní roli.

Od roku 2005 se prezentuje už jen ve třech snímcích a všechny tři jsou symbolicky spjaty s jeho přáteli z BOTTLE ROCKET. Jedná se o režijní spolu-prvotinu bratrů Wilsonových, Luka a Andrewa (nejstarší z bratrů, setkal se sním už při natáčení GRÁZLŮ, kde hrál Andrew Bobova povýšeného bratra) PŘÍBĚH WENDELLA BAKERA (2005), kteréhož to projektu se z pozice herce účastní i prostřední z bratrů Owen, následuje ABSURDISTÁN (2006) s Lukem a Andrewem a výčet je završen TVRĎÁKEM TAYLOREM (2008) v hlavní roli s Owenem.

O setkání s Owenem Wilsonem Robert Musgrave řekl: „Owen byl prvním člověkem z těch, co jsem potkal, který by byl stejně sarkastický jako já.“

Robert Musgrave csfd

Tvrďák TaylorAbsurdistánPříběh Wendella BakeraS1m0neOrdinary MadnessShut Yer Dirty Little MouthTake a NumberGrázlovéLast Fair DealPrairie DogsSilencing, TheBottle Rocket


Aktualizace osobnostního profilu Robert Musgrave: 20.11. 2023 10:23