Paola Veneroni 102 let


Italská herečka Paola Veneroni hrála jen několik velkých rolí ve filmech za druhé světové války, později se spolu s dalšími hvězdami té doby stáhnout do ústraní a po sňatku nakonec na hereckou kariéru úplně rezignovala. Pocházela z Milána a do filmových studií se dostala díky Vittoriu de Sicovi, který do svého filmu TROJKA Z MRAVŮ (Maddalena... zero in condotta, 1940) angažoval několik neokoukaných tváří. Paola Veneroni tady hrála jednu ze studentek, načež přišly další nabídky k filmování.

Další nabídky k filmování se ovšem nedostavovaly, Paola Veneroni proto zkusila štěstí v divadle, ovšem s nijak velkým úspěchem, pracovala také pro rozhlas a dabing. Před kamerou stála naposledy v podružné roli modistky ve filmu YVONNE LA NUIT (1949). Poté, co se provdala, nakonec na uměleckou kariéru zcela rezignovala a odešla do soukromí.


15.1.1922
Milán, Itálie
Paola Veneroni csfd

Yvonne la NuitI fratelli KaramazoffAmante del male, L'Un mese d'onestàL'innocente CasimiroMiserie del Signor Travet, LeVentesimo duca, IlVietato ai minorenniL'amico delle donneAngelo del crepuscoloSignorinetteDivieto di sostaTrojka z mravů


Aktualizace osobnostního profilu Paola Veneroni: 1.3. 2024 21:38