Joan Baez 83 let


Americká zpěvačka, skladatelka a aktivistka Joan Chandos Baez je známá folková zpěvačka, jejíž hudba často zahrnuje protestní písně o sociální spravedlnosti. Baezová vystupovala veřejně více než 60 let a vydala více než 30 alb. Hovoří plynně španělsky a anglicky a také zaznamenávala písně v nejméně šesti dalších jazycích.

Díky práci otce v UNESCO se rodina mnohokrát přestěhovala a žila po celých USA i v Anglii, Francii, Švýcarsku, Španělsku, Kanadě a na Středním východě, včetně Iráku. Joan mezitím vystudovala Střední školu v Palo Alto v roce 1958 a svojí nahrávací kariéru zahájila v roce 1960 a dosáhla okamžitého úspěchu. Její první tři alba měly veliký úspěch. V průběhu let prošla Joan milostnými vztahy s Bobem Dylanem nebo Steve Jobsem a získala nespočet hudebních ocenění.

V květnu 1989 vystoupila Baezová na hudebním festivalu v komunistickém Československu s názvem Bratislavská lýra. Během pobytu potkala budoucího československého prezidenta Václava Havla, kterého nechala nosit kytaru, aby zabránila jeho zatčení vládními agenty. Během svého vystoupení pozdravila členy Charty 77, disidentské skupiny pro lidská práva, což mělo za následek náhlé vypnutí mikrofonu. Havel jí uvedl jako velkou inspiraci a vliv na sametovou revoluci, ve které byla svržena komunistická vláda ovládaná Sovětem.


9.1.1941
Staten Island, New York City, New York, USA
Joan Baez csfd

Elvis Found AliveThe Return of BrunoDynamite ChickenFameThe Muppet ShowJoan Baez I Am A NoiseEnnioLead Belly: Life, Legend, LegacySong for CesarWoodstock 99: Mír, láska a běsněníRolling Thunder Revue: Martin Scorsese na turné s Bobem DylanemWoodstock: festival jedné generaceHugh Hefner's After Dark: Speaking Out in AmericaJane Fondová a Joan Baezová v Hanoji, 1972Zlatá LýraZlatá lýraŠedá zónaSnapshots from the TourAmerická 60. létaHvězdy za železnou oponouAnother Day, Another Time: Celebrating the Music of Inside Llewyn DavisThe MarchFor the Love of the Music: The Club 47 Folk RevivalPhil Ochs: There But for Fortune20 let bez oponyAmerican Masters - Joan Baez: How Sweet the SoundBulles de VianHugh Hefner: Playboy, Activist and RebelLeonard Cohen: Live at the Isle of Wight 1970Už je to tadyWelcome to EdenWoodstock: Now & ThenThe Power of Their Song: The Untold Story of Latin America's New Song Movement65 RevisitedKapitán Mike křižuje AmerikuPete Seeger: The Power of SongBob Dylan: No Direction HomeWords and Music in Honor of Fahrenheit 9/11Fahrenheit 9/11: A Movement in TimeNatural HeroesThree Voices: Live in ConcertPříběh pop music a politikySoundstageSmothered: The Censorship Struggles of the Smothers Brothers Comedy HourTree Sit: The Art of ResistanceVH-1 Where Are They Now? - WoodstockVH-1 Where Are They Now?Message to Love: The Isle of Wight FestivalDancing in the StreetRock & RollThe History of Rock 'N' Roll, Vol. 6The History of Rock 'n' RollA Century of WomenThe Life and Times of Allen GinsbergWoodstock DiaryBerkeley in the SixtiesWoodstock: The Lost PerformancesWe Shall OvercomeAmerican Experience


Aktualizace osobnostního profilu Joan Baez: 19.4. 2024 22:56