Viktor Maurer (1932 - 2010)


Viktor Maurer se narodil v Praze. V roce 1961 jako čerstvý absolvent DAMU byl angažován v pražském Semaforu, kde učinkoval jednu sezonu, odkud vedla jeho cesta do oblastního divadla v Uherském Hradišti. Odtud se po jedné sezóně přemístil do divadla v Kladně ( 1963-1967), aby se vrátil do Prahy, kde v letech 1967-1973 stal členem Divadla Jiřího Wolkera. Po ukončení angažmá byl ve svobodném povolání až do roku 1981, kdy se stal členem divadla J.Průchy v Kladně. Po třech sezonách se stal na poloviční úvazek členem Městských divadel pražských.

Jako jeden z partnerů Felixe Holzmana vystupoval v zábavných programech i zájezdových pořadech. V posledních letech se soustředil na tvorbu dokumentárních filmů, v nichž zachycuje krásy české krajiny - PO ŘECE VLTAVĚ.


6.4.1932
Praha, Československo
27.12.2010
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Viktor Maurer csfd

O malíři AdamoviNávštěva staré dámyAtentát na ministra financíDoktor Munory a jiní lidéO perlové panněRumplCimprCamprČarodějné námluvyNa hraněO mrňavém obroviO třech rytířích, krásné paní a lněné kytliKrál blázenUsmívej se, lásko máKaspar HauserNesmrtelná tetaŠťastná rodinaOsvětová přednáška v Suché VrbiciHodina obranyAnonymPofoukej mi jahodyVšechny krásy životaJmenuji se po tátovi'38DanJak básníkům chutná životCesta za hvězdným prachemSmrt krásných srncůEntentýnyAmadeusFešák HubertJak básníci přicházejí o iluzeOhněm proti ohniPoločas štěstíVšichni musí být v pyžamuFandy, ó FandyJako kníže RohanRadosti životaSvatební cesta do JiljíPředehraPříjemce platí v dolarechRendezvous in ParisS tebou mě baví světFeuerdrachenIm Schlaraffenland. Ein Roman unter feinen LeutenOtýliina záhadaPozor, vizita!Soví hnízdoVelké malé vodyAnna proletářkaHad z rájeMůj nezdolný levPolonia RestitutaRomanetoSedm Spartakových dníSignum laudisSmrt a blažená paníDnes v noci hvězdy nezhasnouHistorie začíná pod kaštanyJulekKdo přichází před půlnocí


Aktualizace osobnostního profilu Viktor Maurer: 31.10. 2023 13:29