Danièle Ajoret 85 let


Francouzská herečka Danièle Ajoret zazářila ve své první a jediné hlavní roli před kamerou, protože se ale věnovala hlavně divadlu, ve filmu se později vyskytovala jen výjimečně, často ale spolupracovala s televizí. Narodila se na pařížském předměstí Raincy, její vlastní jméno je Danielle Claudine Demolliere. Herectví studovala na pařížské konzervatoři, kterou dokončila v roce 1958 s první cenou v oboru klasické i moderní komedie a byla okamžitě angažována do nejslavnějšího francouzského divadla Comédie Française.

S filmem spolupracovala jen výjimečně (ÚSKOK ĎÁBLA - Les ruses du diable, 1966), později byla dcerou Jeana Gabina ve filmu HEROIN (La horse, 1970). Ačkoliv byla především vytíženou divadelní herečkou, během 70. let vytvořila řadu rolí v televizních seriálech, což bylo i mimo Francii, postavu sestry hlavního hrdiny hrála v polském seriálu VELKÁ BALZACOVA LÁSKA (Wielka miłość Balzaca, 1973). Ve filmu se ale vyskytuje nadále jen výjimečně, úlohou matky hlavního hrdiny se připomněla po delší době v kriminálce NIKOMU TO NEŘÍKEJ (Ne le dis à personne, 2006).

Jejím manželem je divadelní a filmový herec Claude Evrard.


10.5.1938
Le Raincy, Seine-Saint-Denis, Francie
Danièle Ajoret csfd

Nikomu to neříkejDivisé par deuxCher franginGrands procès temoins de leur temps: Une semaine sainte, LesL'ortieL'accalmieSauveur, LeHeroinLes Ruses du diable (Neuf portraits d'une jeune fille)Il suffit d'aimerPère et maireCordierovi, soudce a policajtCes merveilleuses pierresUn juge, un flicTémoignagesWielka miłość BalzakaPot-BouilleMalican père et filsPosledních pět minutVotre enfant m'intéresseSeize minutes vingt secondesUn jour, un destin


Aktualizace osobnostního profilu Danièle Ajoret: 19.11. 2023 22:02