Dean O'Gorman 47 let


Dean O'Gorman se narodil 1. prosince 1976 v Aucklandu na Novém Zélandu do rodiny s irskými kořeny. Má bratra jménem Brett O'Gorman, který je také hercem. Vystudoval Rangitoto College a v 10 letech získal černý pás v karate.

Jeho prozatím nejvýznamnější role je postava mladého trpaslíka Filiho z družiny Thorina Pavézy v dlouho očekáváné trologii Petera Jacksona THE HOBBIT. Zvláštností je, že Dean nebyl Jacksonovou první volbou pro Filiho. Tím byl Robert Kazinsky, který ale natáčení opustil už v jeho začátku z rodinných důvodů. Snad Deanovi tato role otevře cestu k větším filmům a seriálům mimo jeho rodný Nový Zéland.


1.12.1976
Auckland, Nový Zéland
Dean O'Gorman csfd

The ConvertPork PieTrumboHobit: Bitva pěti armádHobit: Šmakova dračí poušťHobit: Neočekávaná cestaTangiwaiNights in the Gardens of SpainThe Legend of Bloody MaryToy LoveNa hraně zákonaSnakeskinFearlessMladý HerkulesThe ChosenWhen Love Comes AlongOdsouzeni k útěkuNávrat na ostrov pokladůBonjour TimothyDobyvatel jižních moříRogue Stallion, TheAfter the PartyUnder the VinesOne Lane BridgeGolden BoyThe Bad SeedWantedHillaryWestsideThe Almighty JohnsonsTajemství PravdyAnimaliaZa svitu měsíceChirurgovéMcLeodovy dcery


Aktualizace osobnostního profilu Dean O'Gorman: 17.11. 2023 18:51