Lee Child 69 let


Lee Child, vlastním jménem Jim Grant, se narodil v Coventry. V jeho čtyřech letech se rodiče odstěhovali do Birminghamu, kde Jim vychodil základní a střední školu. Ve dvaceti letech začal studovat práva v Sheffieldu, která úspěšně zakončil. Při studiu pracoval v divadle jako kulisák a po ukončení práv začal budovat svou kariéru v komerční televizi Granada, která byla v sedmdesátých a osmdesátých ve Velké Británii velice populární svými televizními seriály. Grant se vypracoval na programového ředitele a působil též v odborech. V rámci restrukturalizace stanice byl v roce 1995 propuštěn.

V roce 2012 natočil režisér Christopher McQuarrie podle jeho knihy film Jack Reacher: Poslední výstřel, kde hlavního hrdinu ztělesnil Tom Cruise. O 4 roky později vzniklo pokračování Jack Reacher: Nevracej se.

Spisovatel je ženatý s Jane Grant a mají spolu dceru Ruth. Jimův bratr Andrew je rovněž úspěšným spisovatelem. Je fanouškem fotbalového týmy Aston Villa a po přestěhování do USA také baseballového týmu New York Yankees. Volný čas tráví hudbou, čtením, cestováním, a to nejenom na dovolenou, ale i na propagační turné.


29.10.1954
Coventry, West Midlands, England, Velká Británie
Lee Child csfd

Jack Reacher: Nevracej seJack Reacher: Poslední výstřelJack ReacherThe Crime Thriller ClubNoční Show Craiga FergusonaMurder by the Book


Aktualizace osobnostního profilu Lee Child: 4.4. 2024 17:40