James Patterson 77 let


James Patterson studoval angličtinu na Manhattan College v New Yorku a Vanderbiltovu Univerzitu v Nashville v Tennessee. Patřil k nejplodnějším spisovatelům své doby, psal thrillery, detektivky, fantasy a knihy pro děti. V lednu 2016 prodal již více než 350 miliónů knih po celém světě a zapsal se tak do Guinnessovy knihy světových rekordů.

Vydával několik knih ročně, využíval několika spolupracovníků. Podle statistiky listu New York Times z roku 2022 napsal Patterson každý sedmnáctý román, který od roku 2006 ve Spojených státech vyšel. Je nositelem řady literárních ocenění, např. Ceny Edgara Alana Poea, Ceny Americké literární společnosti, Children's Choice Book Awards za rok 2010 a dalších.

Se svou ženou Susan žil v Palm Beach County na Floridě. Z manželství pochází syn Jack. Spisovatel byl významným mluvčím hnutí prosazujícím zvýšení gramotnosti, jimiž přispíval nejen svým jménem a popularitou. Sám inicioval několik programů, které dotoval milionovými částkami, např. ve formě stipendií pro nezávislé prodejce knih.


22.3.1947
Newburgh, New York, USA
James Patterson csfd

Pozdravy od vrahaMaximum Ride - Experimentální dětiVražedná hraNeděle u TiffanyhoDeník1st to DieJako pavoukMiracle on the 17th GreenSběratel polibkůDítě ďábla, dítě božíInstinctZooCastle na zabitíSimpsonoviHey, Boo: Harper Lee and 'To Kill a Mockingbird'The Making of 'Along Came a Spider'The Coldest CaseProfesionálkyMiddle School: The Worst Years of My LifeThe Kelly Clarkson ShowGMA DayDaily Blast LiveRichard & JudyCNN NewsroomCBS News Sunday MorningToday


Aktualizace osobnostního profilu James Patterson: 30.3. 2024 14:15