Bach (1882 - 1953)


Jméno Charles Joseph Pasquier je dnes neznámé, ale umělecký pseudonym Bach, pod nímž tento francouzský herec vystupoval, zůstává v povědomí francouzských diváků, mimo jiné i díky filmům ze třicátých let 20. století, které dodnes vycházejí na DVD. Narodil se ve vesnici Fontalin-Cornillon nedaleko švýcarských hranic, veřejně začal vystupovat již v šestnácti letech. Jeho cesta k divácké oblibě byla poměrně dlouhá, poprvé se výrazněji prosadil až v roce 1914, kdy navázal spolupráci s oblíbeným zpěvákem Polinem, později vytvořil úspěšnou dvojici s komikem Henry Lavernem.

Bachova sláva opadla již koncem třicátých let, později se ale stal oblíbeným hercem vedlejších rolí v divadelních hrách slavného režiséra Sachi Guitryho, menší úlohy pak dostal i v Guitryho filmech (KULHAVÝ ĎÁBEL - Le diable boiteux, 1948), na přelomu 40. a 50. letech točil i s jinými slavnými režiséry, naposledy se objevil jako předseda soudu - opět v Guitryho režii - ve filmu JED (La poison, 1951).

Zemřel 19. listopadu 1953 ve věku 71 let v Nogent-le-Routrou nedaleko od Paříže.


9.11.1882
Fontanil-Cornillon, Francie
23.11.1953
Nogent-le-Rotrou, Francie
Bach csfd

Massacre en dentellesLa PoisonPan FabreLe Trésor de CantenacLe Martyr de BougivalPostarej se o AmálkuLe Diable boiteuxLe Charcutier de MachonvilleLe Chasseur de chez Maxim'sGargousseLe Cantinier de la colonialeBach détectiveJ'arrose mes galonsBout de chouLe Train de huit heures quarante-septSidonie PanacheBach millionnaireTire au flancL'Affaire BlaireauL'Enfant de ma soeurEn bordéeLa Prison en folie


Aktualizace osobnostního profilu Bach: 25.4. 2024 01:25