Chuck Lorre 71 let


Chuck Lorre je americký televizní režisér, producent a skladatel. Proslavil se jako autor několika úspěšných sitcomů, mimo jiné Dharma & Greg, Cybill, Dva a půl chlapa nebo Teorie velkého třesku.

Po střední škole studoval na State University of New York at Potsdam, školu však opustil po dvou letech s úmyslem stát se autorem hudebních textů. Jeho sen se mu naplnil, když napsal letní hit roku 1986 "French Kissin' in the USA". Za úspěšného televizního autora je považován od roku 1993, kdy byl na stanici ABC odvysílán první díl jeho seriálu Grace Under Fire. Další tvorba na sebe nedala dlouho čekat, přibyly seriály Cybill, Dharma & Greg a roku 2003 Dva a půl chlapa. Pátý sitcom, Teorie velkého třesku, měl premiéru na stanici CBS v roce 2007 a jeho spoluautorem je Bill Prady. Zatím poslední Lorreovo dílo nese jméno Mike & Molly (2010).

Na konci každého dílu Lorreových sitcomů můžeme najít tzv. Vanity cards - krátké zprávy a eseje, coby autorovy postřehy k dennímu životu. V minulosti se v nich mimo jiné objevil popis problematického vztahu mezi ním a Charlie Sheenem, Vanity cards se také často zaměřují proti korporacím nebo podporují protiválečné smýšlení.

Lorre byl dvakrát ženatý - s Paulou Smith, s níž má dvě děti, a s Playboy Playmate Karen Witter, s níž se rozešel roku 2010. Je držitelem BMI Television Music Awards za léta 2004, 2005, 2008 a 2009 - téhož roku také obdržel hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.


18.10.1952
Bethpage, Long Island, New York, USA
Chuck Lorre csfd

Bob miluje AbisholuMalý SheldonKominského metodaMáma


Aktualizace osobnostního profilu Chuck Lorre: 3.11. 2023 02:31