August Schellenberg (1936 - 2013)


August Werner Schellenberg se narodil 25. července 1936 v Montrealu. Narodil se švýcarskému otci, který byl z kmene Métis a anglické matce z kmene Mohawk. Žil v Montrealu a v roce 1967 se odstěhoval do Toronta a tam zůstal do roku 1995. V Torontu, v Centru pro divadla v York University se učil herectví. V roce 1996 absolvoval v Národní divadelní škole v Kanadě. V srpnu téhož roku začal svou hereckou kariéru, když byl na šestiměsíčním turné v Ontariu. V roce 1967 dostal cenu Tyrone Guthriea za nejlepšího mladého herce.

Od roku 1995 až do smrti žil v Dallasu, byl ženatý s herečkou Joan Karasevich, s kterou měl tři dcery. August Schellenberg rád trávil svůj volný čas s vnoučaty, čtením detektivek a rád poslouchal hudbu. Nebyl to jen vynikající herec, ale také skvělý kuchař. Rád vařil pro svou rodinu a několikrát byl hostem v pořadech o vaření. Miloval sport, byl to mistr v potápění a v mládí také boxer. 16. srpna 2013 August Schellenberg podlehl rakovině, s níž dlouhá léta bojoval.


25.7.1936
Montréal, Quebec, Kanada
15.8.2013
Dallas, Texas, USA
August Schellenberg csfd

The Last Movie45 R.P.M.Krvavá pomstaMé srdce pohřběte u Wounded KneeOsm statečnýchNový světChvění 4: Začátek legendyDivoká jízdaStrážce snůNevyřčené tajemstvíMimo časV pravé poledneSlib otciOdvážné srdceSilenceSvědectví ze záhrobíZachraňte Willyho 3Co vidí láskaGrand AvenueThe Siege at Ruby RidgeŠílený kůňTecumsehWest Side Waltz, TheZachraňte Willyho 2Getting GottiVelký závodVzpoura na Wounded KneeGeronimoZachraňte Willyho!Broken Cord, TheDetektiv Janek: Vraždy na trati č. 9Černé rouchoBlackmailers Don't ShootChampagne CharlieDivided LoyaltiesConfidentialQui a tiré sur nos histoires d'amourMark of CainStriker's MountainTramp at the DoorBest RevengeCovergirlCross CountryDrsný chlapíkRunning BraveLatitude 55°Heavy MetalKings and Desperate MenNa život a na smrtL'affaire CoffinMedvědí ostrovRielDrying Up the StreetsPower PlaySmrt ve vzduchuBetween FriendsRip-OffHvězdná brána: Hluboký vesmír


Aktualizace osobnostního profilu August Schellenberg: 6.11. 2023 15:44