Michaela Doležalová 54 let


Narodila se 22. 3. 1970 v Městci Králové jako Michaela Saxonová, nejmadší ze tří sester. Vystudovala gymnázium v Poděbradech (zaměřené na výpočetní techniku) a již v době středoškolských studií navštěvovala a vedla dramatický kroužek. Po maturitě se pokusila dostat na DAMU. Na první pokus se nezdařilo, tak se jeden školní rok věnovala učitelské praxi na základní škole.

Roku 1996 přešla s celou partou z Dejvického divadla a s režisérem Janem Bornou do nově vzniklého Divadla v Dlouhé, kde působí dodnes. Uplatňuje se zde jako herečka i jako zpěvačka. Česká televize uvedla několik inscenací tohoto divadla, ve kterých se objevila FAIDRA (2008), BĚSI (2008) role Marji Timofejevny, MAŠKARÁDA ČILI FANTOM OPERY (2009) , LÉKAŘ SVÉ CTI (2010) role Jacinty, NAŠI FURIANTI (2011) role Terezky Fialové.

Ještě před studiem na DAMU a také v průběhu studia si zahrála v několika filmech Aloise Müllera (např. HEREC - 1988) a také Karla Kachyni (BLÁZNI A DĚVČÁTKA - 1989). Mohli jsme ji vidět také vidět v seriálu ZÁZRAKY ŽIVOTA.

Mimo svou domovskou scénu se věnuje režii amatérského divadelního souboru, designu webových stránek a výchově dvou synů Martina a Štěpána.


22.3.1970
Městec Králové, Československo
Michaela Doležalová csfd

Nabarvené ptáčeBlázni a děvčátkaMimořádný případUmění nestárnoutPíšťaličko, otloukej seSmrt guvernéraDocentOdznak VysočinaPustinaVraždy v kruhuZázraky životaSvětla pasážeŽivot na zámkuAdvokát ex offo11 barev ptáčeteLežáky 42Příběhy slavnýchMnoho povyku pro nicRacekNaši furiantiLékař své ctiMaškaráda čili Fantom OperyBěsiFaidraLhář


Aktualizace osobnostního profilu Michaela Doležalová: 14.4. 2024 11:17