Agathe Natanson 77 let


Francouzská herečka Agathe Natanson vstoupila do světa filmu slibně po boku Louise de Funèse, poté se ale věnovala především divadlu, často hrála také v televizi, teprve v nedávné době se připomněla menšími rolemi v několika mezinárodně úspěšných filmech. Pochází z Paříže a své vlastní jméno Nicole Andrée Natanson později vyměnila za umělecký pseudonym Agathe Natanson. Hereckou průpravu získala na pařížské konzervatoři, již jako studentka hrála v Molièrově Donu Juanovi na jevišti Comédie Française.

Mezitím dokončila studium na konzervatoři, objevila se v televizi, ale přes velký úspěch OSKARA dala přednost divadlu a začala vystupovat na scénách Théâtre de la Michodière nebo Théâtre des Ambassadeurs. S filmem spolupracovala jen sporadicky, připomeňme alespoň středně velkou roli Lucy v thrilleru NĚKDO JE ZA DVEŘMI (Quelqu'un derriere la porte, 1971) s Charlesem Bronsonem v hlavní roli. Pro svět filmu se pak ale odmlčela na více než třicet let, v 70. letech ale hrála v řadě televizních seriálů. Mezitím se provdala a jejím manželem se stal televizní bavič a herec Henri Piégay (*1935). Měli spolu dvě děti a péče o rodinu vyřadila Agathe Natanson zcela z herecké práce, během 80. let nehrála ani na jevišti, ani před kamerou.

Teprve v devadesátých letech se Agathe Natanson začala vracet na jeviště, hrála například v úspěšné Veberově komedii Blbec k večeři v Théâtre des Variétés (1994). S návratem před kameru si ale dala ještě načas, dá se říci, že znovu začala točit až po druhém sňatku s významným hercem Jean-Pierrem Mariellem (*1932), za nějž se provdala ve Florencii v roce 2003. Hráli spolu například ve filmu ŠIFRA MISTRA LEONARDA (The Da Vinci Code, 2006) nebo v comebacku Mariellova přítele J. P. Belmonda MUŽ A JEHO PES (Un homme et son chien, 2008). Objevili se spolu i v komedii SVATEBNÍ DORT (Pièce montée, 2010; tady Agathe hrála tetičku nevěsty), jejich zatím poslední společnou prací bylo drama RONDO (2012). Kromě těchto filmů hrála Agathe Natanson v poslední době i v několika dalších titulech bez manželovy účasti.


14.11.1946
Paříž, Île de France, Francie
Agathe Natanson csfd

Des roses en hiverIndiscrétionsBouquet finalRondoEn cas de malheurSvatební dortVěrná kopieBancs publics (Versailles rive droite)GalimatyášMuž a jeho pesCo vidí jen mé očiCabaret ParadisŠifra mistra LeonardaFantômas: L'Étreinte du diableNěkdo je za dveřmiHello-GoodbyeLe Voleur d'enfantsOskarAu théâtre ce soir: Les jours heureuxDiane de PoitiersCapitaine MarleauLe Clan PasquierFantômasLes HéritiersNe le dites pas avec des rosesErreurs judiciairesLe Fol amour de Monsieur MirabeauMessieurs les jurésLe Jeune FabreLa Maison des boisLes Dossiers du professeur MorganSvatouškovéMyster Mocky présentePreuves à l'appuiLa grande librairie


Aktualizace osobnostního profilu Agathe Natanson: 3.3. 2024 00:52