Charlotte Schwab 71 let


Nejznámější rolí švýcarské herečky Charlotte Schwab asi navždy zůstane vrchní komisařka Anna Engelhardtová v seriálu KOBRA 11, její umělecké aktivity ale mají mnohem širší záběr a v mládí byla především významnou divadelní herečkou. Charlotte Schwab se narodila v Basileji a od dětství ráda chodila do divadla, což ji později přivedlo ke studiu herectví na konzervatoři v Bernu.

Před kamerou stála Charlotte Schwab již v roce 1981, častěji ale začala hrát až v 90. letech, k životní roli se dostala po boku Erdogana Atalaye, s nímž se seznámila v hamburském divadle Thalia Theater. Postavou vrchní komisařky Anny Engelhardtové v seriálu KOBRA 11 vstoupila do povědomí diváků v celé Evropě v rámci třetí série a tuto roli hrála v německém obdivovaném i zatracovaném seriálu dvanáct let (1996-2008; celkem 186 dílů). Mezitím jsme ji mohli vidět i v několika dalších německých seriálech nebo televizních filmech. Především KOBRA 11 ji donutila omezit divadelní aktivity, přesto se znovu příležitostně objevovala na jevištích, uplatnění našla i před mikrofonem a na zvukové nosiče namluvila několik klasických literárních předloh. V menších rolích jsme Charlotte Schwab mohli vidět i v několika dalších německých seriálech a televizních filmech, v poslední době se ale zvláště po ukončení maratónu s KOBROU 11 vrátila k jevištní prezentaci, znovu se například ve Vídni uplatnila jako recitátorka klasických veršů.

Charlotte Schwab byla poprvé provdaná za herce Petera Simonischeka (*1946), s nímž má syna Maximiliana (*1982), který je taktéž hercem. V roce 1996 se podruhé provdala za německého herce a divadelního režiséra Svena-Erica Bechtolfa (*1957), s nímž má syna Hanse. Díky svému švýcarskému původu Charlotte Schwab od dětství ovládala současně francouzštinu a němčinu, později se učila i angličtinu a italštinu, dnes ale přiznává, že plynně se domluví jenom německy. V současnosti žije Charlotte Schwab s rodinou v Hamburku.


17.12.1952
Basilej, Basel-Stadt, Švýcarsko
Charlotte Schwab csfd

Ein Fest fürs LebenToni, männlich, Hebamme - Eine Klasse für sichToni, männlich, Hebamme - Mächtig schwangerDie Toten am Meer - Der WikingerTonio & Julia - Dem Himmel so nahTonio & Julia - Der perfekte MannTonio & Julia - Mut zu lebenTonio & Julia - NesthockerDie Toten am MeerMordshunger - Verbrechen und andere Delikatessen: Wie ein Ei dem anderenTonio & Julia – Ein neues LebenTonio & Julia – Schulden und SühneTonio & Julia – SchuldgefühleTonio & Julia – Wenn einer gehtWiener BlutZwingliTony a Julie 1Tony a Julie 2Alleine war gesternBrandmalÜber den Tag hinausDrunter & BrüderBlutgeldTessa Hennig - Elli gibt den Löffel abKlarer Fall für BärV nejlepších letechVater, unser Wille gescheheCharly's ComebackPlavba snů: Las VegasLáska z BenátekEin Ferienhaus in SchottlandHranice zoufalstvíMatthäuspassionDie Braut von der TankstelleTochter meines HerzensDer Liebe entgegenKüss mich, Tiger!Joy RidePřípad osamělých boháčůStille Nacht - Heilige NachtÄrzte: Kinderärztin Leah - Auf Messers SchneideÄrzte: Kinderärztin Leah - Kleiner Mensch, großes HerzDie KonkurrentinPříliš čistá vraždaSmrt posledního nájemníkaDer StreitDoppelter Einsatz - Kinder des SaturnVražda na kliniceÄrzte: Dr. Vogt - Afrika vergessenThea und NatNinguém Duas VezesZorn oder MännersacheDer StaatsanwaltPolicie HamburkMysterium


Aktualizace osobnostního profilu Charlotte Schwab: 4.11. 2023 11:42