Warren Brown 45 let


Celým jménem Warren Martin Brown je britský televizní a filmový herec. Vystudoval Salfordskou univerzitu. Od mládí se věnoval thajskému boxu, ve kterém exceloval, a dokonce se stal 2x mistrem světa. Po 10 letech profesionálního trénování, vyučování a soutěžení s boxem skončil a odstartoval svou hereckou kariéru.

Postupem času přešel od epizodních rolí k hlavním rolím. V roce 2009 se objevil po boku Jamese Nesbitta a Stephena Grahama, ve třídílné minisérii z produkce BBC Occupation. O rok později pak asistuje Davidu Tennantovi v minisérii Svobodný otec, a také dostává velkou roli v úspěšném seriálu Luther s Idrisem Elbou v hlavní roli. V roce 2012 měl menší roličku ve filmu Temný rytíř povstal a zároveň ztvárnil hlavní role v dalších minisériích Dobrej policajt a Komplicové. Dá se říci, že většina rolí, ve kterých se Warren objevil, jsou z produkce BBC.

Další hlavní role přišla v roce 2015 v seriálu X Company, opět z období 2. světové války. Zahrál si také v několika dalších úspěšných seriálech, a to Prolhaní s Ioanem Gruffudem v hlavní roli a dále pak ve znovu obnoveném akčním seriálu z prostředí speciální, protiteroristické jednotky Protiúder, kde převzal štafetu po předchozím týmu společně s Danielem MacPhersonem.

V roce 2016 debutoval na divadelních prknech, jako Kent, ve hře „Reason To Be Happy“, společně se skvělým Tomem Burkem, a to v Hampsteadském divadle v Londýně.


11.5.1978
Warrington, Cheshire, England, Velká Británie
Warren Brown csfd

Blood, Sweat and TerrorsGenesisCargoKapitán WebbKicking OffBorrowed TimeByzantiumTam nahořeTemný rytíř povstalRespondérTen Pound PomsDesperate MeasuresTrigger PointProtiúderPán časuProlhaníX-companyLutherPlayhouse uvádíBy Any Means


Aktualizace osobnostního profilu Warren Brown: 25.4. 2024 09:39