Pjér la Šé'z 61 let


Psycholog Pjér la Šé´z, vlastním jménem Petr Knotek, se narodil v Plané u Mariánských Lázní a do svých osmi let žil v Tachově.

V roce 1988 se znovu pokusil přihlásit na FF UK na katedře psychologie, kam byl konečně, s velikým překvapením, přijat k dálkovému studiu. Ihned po převratu přešel na denní studium, ze kterého v roce 1995 vyšel již jako klinický psycholog a později sám vyučoval 13 let na vyšší odborné škole a dnes provozuje soukromou psychoterapeutickou praxi, kde své klienty doprovází na cestě za osobní realizací a svobodou.

Jakožto hudebník, svou první kapelu založil už ve 13 letech v Kolíně, avšak skupina se záhy rozpadla, když se jí nepodařilo nastudovat skladbu „Tornéro“. Těsně před vstupem na vojnu skládal texty pro skupinu Dvouletá Fáma a na vojně na hudbu nezanevřel, a tak se věnoval kapele, která důstojníkům důstojně hrávala na zábavách. Ačkoli uměl především zacházet s nástroji strunnými, dostal rozkazem naučit se hrát za jednu noc na trubku, aby mohl dělat útvarového trubače. To však nedopadlo podle plánu, neboť během té noci, z neustálého nacvičování a hraní, se mu udělal opar, který mu v tom zabránil.

Po vojně se vrátil opět k hudbě a pokusil se znovuoživit rozpadlou kapelu Dvouletá Fáma, avšak neúspěšně. Následně byl zakládajícím členem skupiny Snadná jízda, Sajkedelik Šraml Bend, Rakousko-Uhersko a První republika. Dnes, ze všech zmiňovaných, už působí pouze v kapele Rakousko-Uhersko a byl i členem humoristického rádia Mama.


13.3.1963
Planá, Československo
Pjér la Šé'z csfd

Musíme si pomáhatDokoláčC. G. Jung - Povedený kacířZ temnoty duše... světlo13. komnataProplutí divadelní KampouRok konopíIndiánské inspiraceFor SemaforKdyž kámen promluvíStokersMalá vizitaČtyři dohodyDivadlo KampaArtZónaLinkaDuše KZa zrcadlem


Aktualizace osobnostního profilu Pjér la Šé'z: 1.11. 2023 22:45