Phyllis Logan 68 let


Phyllis Logan sa narodila 11. januára 1956 v škótskom Paisley. Je absolventkou The Royal Scottish Academy of Music and Drama, kde v roku 1977 získala zlatú medailu Jamesa Bridieho. Začínala ako divadelná herečka v Dundee Repertory Theatre. Po vystriedaní rôznych divadiel v Škótsku sa presťahovala do Londýna s cieľom odštartovať filmovú kariéru. Svoj debut pred kamerou absolvovala v roku 1977 v televíznom filme RED DRESS. Mihla sa taktiež v televíznom filme The White Bird Passes (1980) a v dvoch drámach z produkcie BBC Play for Today (1970) a Shoestring (1979).

Je známa hlavne ako televízna herečka. V rokoch 1986 – 1994 hrala aristokratku Lady Jane Felshamovú v seriáli LOVEJOY, ktorý bol natočený podľa románu Johna Granta o obchodníkovi so starožitnosťami, ktorý popri ich zbieraní rieši na vlastnú päsť aj rôzne detektívne zápletky, na ktoré počas cesty narazí. Známa je aj postavou Sheily Walshovej v seriáli BUST (1987) a Muriel McKendrickovej v seriáli HOLBY CITY (1999). V roku 2010 sa objavila v seriáli TOUCH OF FROST (1992) ako láska inšpektora Frosta (David Jason). V tom istom roku získala úlohu prísnej, ale starostlivej gazdinej, pani Hughesovej, v úspešnom dobovom seriáli v produkcii Juliana Fellowesa DOWNTON ABBEY.


11.1.1956
Paisley, Scotland, Velká Británie
Phyllis Logan csfd

Surprised by OxfordPanství Downton: Nová éraRocketry: The Nambi EffectThe Last BusProblémisskyPanství DowntonSlavnost květinNarodil se Kristus Pán!Taggart: DůvěraMissingTřetí v pořadíAlibi pro vrahaCrustPřípady inspektora Lynleyho: Hra s ohněmFields of GoldNCS: ManhuntVšichni královi vojáciFixlováníTajnosti a lžiThe Big OneCísařovi hostéSoft Top Hard ShoulderŽabák FreddieIl sole buioAnd a Nightingale SangAngry Earth, TheGoldeneyeThe Legendary Life of Ernest HemingwayThe Kitchen TotoVyšetřováníScotch & WryDoktor a ďáblovéOff PeakTime and the Conways1984The ChainAnother Time, Another PlaceEvery Picture Tells a StoryThe White Bird PassesRed DressGuiltIntergalacticGirlfriendsPán časuNemocnice Dobrá karmaPanství Downton


Aktualizace osobnostního profilu Phyllis Logan: 1.11. 2023 14:48