Douglas Henshall 58 let


S hraním začal v osmdesátých letech v Barrhead Youth Theatrev v Glasgow, když se tam dalo k divadlu několik jeho přátel. Hraní se mu natolik zalíbilo, že se přihlásil na Mountview Theatre School, aby ho vystudoval. Přes několik angažmá na skotských jevištích se dostal až do Royal Shakespeare Company. Účinkoval i v několika úspěšných hrách na West Endu. Ve hře Betrayal si zahrál  s Kristin Scott Thomas, se kterou se už před tím potkali ve filmu Andělé a hmyz. Jeho hlas můžeme slyšet i ve hrách BBC radio.

V roce 2007 přišla jedna ze dvou rolí, pro které je Douglas nejvíce známý - profesor Nick Cutter v seriálu Pravěk útočí. Ten opustil, když začal cítit, že jeho kvalita začíná upadat. Tou druhou je detektiv Jimmy Perez v krimi-seriálu Shetland. Ten se, jak název napovídá, odehrává na skotských Shetlandech.


19.11.1965
Glasgow, Scotland, Velká Británie
Douglas Henshall csfd

Party PiecesThe Small HandIonaSpásaDoors OpenThe Kidnap DiariesKako su me ukrali NemciOrel Deváté legieDorian GrayFrench FilmMladý Indiana Jones: Nový vítrLezioni di voloZachraňte JimmyhoNávrat pana RipleyhoKdyž tě miluji...Za všechno může láskaTichý pláčGentlemanské manýryNeposlušné srdceLetošní láskaMladý Indiana Jones: Pouštní anabázeZlobivý klukDvakrát do stejné řekyFast FoodSirotciKull dobyvatelSharpova spravedlnostCrossing the FloorAndělé a hmyzThree Miles UpDown Among the Big BoysJute CityVelký mužKdo je Erin Carterová?Vraždy na ShetlandechIn Plain SightBlack Work


Aktualizace osobnostního profilu Douglas Henshall: 31.10. 2023 03:58