George Coulouris (1903 - 1989)   † 85 let


George Coulouris byl synem Abigail a Nicholase, který pocházel z Řecka. Studoval na velmi prestižní Manchester Grammas School, kde si oblíbil divadlo, proto po dokončení studia nastoupil na Univerzitu of Speech and Drama, kde s ním studoval Laurence Olivier nebo Peggy Ashcroft.

V roce 1941 mu Orson Welles přidělil roli bankéře Waltera Thatchera ve filmu Občan Kane (1941), tahle role mu zajistila členství v Hollywoodu a díky tomu si v budoucnu zahrál ve filmu Pan Skeffington (1944) nebo Johanka z Arcu (1948). Zahrál si většinou vedlejší filmové role, které měli zlý charakter, občas se objevil i v nějaké komediálnější roli.

Po roce 1950 se vrátil zpátky do Velké Británie, kde převážně působil jako divadelní herec. Jen občas přijal nabídku k filmu. Například si zahrál i hlavní role v hororech The Man Without a Body (1957) a Womaneater (1957).

George Coulouris byl dvakrát ženatý, nejprve s Louise Franklin, se kterou měl dvě děti, počítačového vědce George Coulourise jr. a umělkyni Mary Louise Coulouris. Manželství skončilo smrtí jeho ženy Louise v roce 1976. Jeho druhou manželkou byla Elizabeth Donaldson, byli spolu až do Georgovi smrti v roce 1989. George Coulouris zemřel na selhání srdce způsobené Parkinsonovou chorobou.


1.10.1903
Manchester, England, Velká Británie
25.4.1989
Londýn, England, Velká Británie
George Coulouris csfd

Hotel RitzVolání na ďáblaAntikristMahlerPercyho možnostiVražda v Orient expresuCoffee, Tea or Me?MotýlekPoslední programThe StrangerVěž živoucích mrtvolKrev z hrobky mumieMechanický pomerančNo Blade of GrassLand RaidersThe Assassination BureauKoroshiOther People, TheArabeskaToo Many ThievesThe Crooked RoadThe SkullCome Fly with MeIn the Cool of the DayFury at Smugglers' BayKrál králůBluebeard's Ten HoneymoonsSpřízněni srdcemSurprise PackageThe Boy Who Stole a MillionI Accuse!Law and DisorderSpy in the Sky!The Son of Robin HoodVelké penízeÚtěk do pouštěDoktor hledá místoKill Me TomorrowSeven ThundersTarzan and the Lost SafariThe Man Without a BodyWomaneaterVojínův postupDoktor na mořiDoktor v doměDuel in the JungleMask of DustThe Runaway BusThe Teckman MysteryA Day to RememberThe Dog and the DiamondsThe Heart of the MatterA Time to Be BornOutcast of the IslandsVenetian BirdAppointment with VenusKill or Be KilledA Southern YankeeBeyond GloryJohanka z Arcu


Aktualizace osobnostního profilu George Coulouris: 19.4. 2024 23:55