Andrej Sokolov 61 let


Budoucí hvězda seriálu ADVOKÁT a představitel více než šedesáti filmových a televizních rolí, Andrej Alexejevič Sokolov, se narodil 13. 8. 1962 v Moskvě. Po ukončení školy nastoupil na Moskevskou letecko-průmyslovou školu, kterou ukončil roku 1986, v roce 1991 ukončil studium večerní školy cizích jazyků. Ve stejném roce, kdy ukončil střední školu, zahájil studium na Divadelním učilišti B. V. Ščukina, které ukončil v roce 1990.

Že má talent nejen herecký, ale že je schopen zhostit se i role v muzikálu, dokázal sobě i divákům nejenom ve filmu RAZ, DVA, GORE – NĚ BĚDA! (Raz, dva, žal – to nevadí!) z roku 1988, ale i v roce 1993, když v pokračování Tří mušketýrů, TAJNA KOROLEVY ANNY, ILI MUŠKETJORY TRIDCAŤ LET SPUSŤA, ztvárnil Athosova syna, vikomta de Bragelonne.

Všestranný talent se projevil i v tom, že nezůstal pouze u herecké profese, ale posadil se i na režisérskou židli, a to u již zmíněného seriálu Advokát, kde se, kromě ztvárnění hlavní role Alexeje Zimina, pro pět sezón seriálu ujal i režie a sedmi sezónám navíc byl i producentem. Jeho dalším režijním počinem byl film ARTEFAKT (2009). Kromě zmíněných profesí je i scenáristou. Čeští diváci zatím na Andreje ve filmu moc štěstí neměli, mohli ho vidět pouze v ministerii SMERŠ: Smrt špionům (2007) v jedné z hlavních rolí.

Andrej je od roku 1999 Zasloužilým umělcem Ruska a od 20. 11. 2005 Národním umělcem Ruska. Kromě toho je nositelem dalších ocenění z filmových festivalů za nejlepší roli ve filmu a Řádu svaté Anny III. stupně.


13.8.1962
Moskva, Rusko, Sovětský svaz
Andrej Sokolov csfd

AmanatMědnyj vsadnik RossiiStartapK nebeským výšinámOttepelZachodi - ně bojsja, vychodi - ně plačJa ostajusSMERŠ: Smrt špiónůmPoslední obrněný vlakJeden den v EvropěRikošetNěsut meňa koniOdinokij igrokBězdna, krug sedmojMečty idiotaPredskazanijeNevesta iz ParizhaCar Ivan GroznyjOchota na suteneraPjuščije krovSlomannyj světCholodnaja oseňNash chelovek v San-RemoPalachIskusstvo žiť v OděsseV gorodě Soči ťomnyje nočiRaz, dva, gore - ně běda!Ona s metloj, on v čjornoj šljapePriključenija TravkiRodnyje ljudiBludnyj synAdvokatDo svidanija, malčikiJa bolše ně bojusBalzakovskij vozrast, ili Vse mužiki svo... 5 let spustjaDěpartamentKrasnyje goryPoceluj SokrataSilnější než válkaBalzakovskij vozrast, ili Vse mužiki svo... 3Ochota na genija


Aktualizace osobnostního profilu Andrej Sokolov: 11.11. 2023 03:56