Sam Hazeldine 52 let


Sam se narodil roku 1972 v centrální části Londýna. Jeho otec James se živil herectvím a v souvislosti se svou prací hodně cestoval. Pohyblivé angažmá rodinu nutilo se během Samova dětství hned několikrát stěhovat. Poprvé Hazeldinovi změnili bydliště pouze v rámci metropole a přesídlili na sever hlavního města, do čtvrti Tottenham. Tam chlapec až do svých osmi let chodil do Lancasterian Junior School.

Ovlivněn zážitky z dětství a jistě i vlastními sny, vybral si Hazeldine jako svou další almu mater Royal Academy of Dramatic Art (RADA). Tu ovšem roku 1993 opustil ve snaze stát se hvězdou na poli hudebním. Později ovšem zjistil, že lépe se mu přece jen půjde ve stopách otcových a v roce 2003 se navrátil k herectví. Tento čin se mu vyplatil, jelikož nedlouho potom debutoval v šesté řadě seriálu PRIME SUSPECT jako David Butcher. Co se týče příběhů na pokračování, zde patří Sam k obsazovaným anglickým hercům. Známe jej například jako přítele a pozdějšího manžela dcery detektiva šéfinspektora Barnabyho ve VRAŽDÁCH V MIDSOMERU, dále pak jako postavu Owena z ROBINA HOODA zpracovaného roku 2006 pod taktovkou BBC, zahrál si i v kultovních POLDECH, nechyběl ve FOYLOVĚ VÁLCE, neminuly jej ani další zločiny na britské půdě, tentokráte VRAŽDY V OXFORDU. Tento výčet Samových seriálových rolí není zdaleka úplný.

Co se týče tvorby filmové, za zmíňku stojí hned několik snímků. Jednoho z novinářů Hezeldine ztvárnil v druhém díle DENÍKU BRIDGET JONES a vídáme ho i v hororovém trháku Joea Johnstona VLKODLAK. Asi největší úspěch pak Samovi přinesl rok 2012, kdy si v mysteriózním HAVRANOVI střihnul po boku Johna Cusacka jednu z hlavních rolí, byť zápornou. Jako poslední novinkou pak chystá horor DEAD MINE. Dál nezbývá než doufat, že od tak nadějného a talentovaného muže se dočkáme i dalších výkonů.


29.3.1972
Hammersmith, Londýn, England, Velká Británie
Sam Hazeldine csfd

Kira & El GinDark CornersPoslední soubojKosmická odysea Maxe CloudaMarionetteThe War BelowAnonymní zabijáciHledá se ElizabethLast SupperV šedých tónechZabiják & bodyguardGrimsbyLearning to BreatheLovec: Zimní válkaMechanik zabiják: VzkříšeníThe Journey Is the DestinationCherry Tree71PamátkářiRozpadStrojDead MineHavranRiot on Redchurch StreetScruplesHrůza v leseWeekenderMalý důmVlkodlakVyznání Anny ElliotovéChromofobieBridget Jonesová - S rozumem v koncíchPasser ByHlavní podezřelý: Poslední svědekOffending AngelsPod psaZaklínačSandmanSlow HorsesThe PlaylistTempleNevinníRequiem


Aktualizace osobnostního profilu Sam Hazeldine: 30.10. 2023 22:38