Anton Pampušnyj 41 let


Anton Gennaděvič Pampušnyj se narodil 5. 5. 1982 v Astaně, současném hlavním městě Kazašské republiky. Roku 2007 ukončil studium MCHAT, kde studoval ve třídě R. Kozaka a D. Brusnikina. Po skončení školy byl přijat do souboru Puškinova moskevského dramatického divadla. V divadle nebyl obsazován do žádných „štěků“, například v Shakespearově Romeovi a Julii hrál Parise, v Stevensonově Ostrovu pokladů kapitána Smoletta, Lazara v představení Vodnář bulharského autora Jordana Radičkova a Lheureuxe v představení Madame Bovary podle Flaubertova románu.

Na počátku roku 2008 ztvárnil další hlavní filmovou roli, a to „hodného milicionáře“ Ilju Remezova ve filmu KANKÁN PRO VRAHA. O natáčení vypráví herec příhodu, kdy vytahoval plastovou repliku zbraně, režisér filmu, Samvel Vladimirovič Gasparov k němu přišel a dal mu do ruky svou osobní zbraň s tím, že je to úplně jiný zážitek než replika a že bez toho nikdy nemůže pochopit, jaké to je, střílet z opravdové zbraně a ocitnout se v situaci, kdy vám dojdou náboje. Ve filmech se přitom děje často to, že se střílí z prázdného zásobníku. Další film byl z úplně jiného soudku, sportovní drama MINNESOTA (2009) je příběhu dvou bratrů, talentovaných hokejistů, kteří se snaží vymanit z klece nudného provinciálního života. Roli milicionáře si zopakoval v čtyřdílném seriálu SIROTČINEC (2010). Kriminální žánr neopustil ani v seriálu PANDORA (2011), dramatu muže, který se mstí těm, kdo mu zničili život.

Jeho líbivý vzhled mu přinesl roli v melodramatu POSLEDNÍ DÍLO CASANOVY (2011), kde hrál profesionálního svůdce, který svádí marný boj se svou „obětí“. Ve stejném roce si zahrál i roli zcela opačnou, tedy muže, kterého touží získat hned několik žen, v rusko franouzském koprodukčním seriálu DOČKÁM SE, jehož děj se odehrává v období po druhé světové válce. Jeho první velká filmová role Alexandra Něvského nebyla jedinou filmovou příležitostí, kdy Anton ztvárnil typického ruského legendárního hrdinu, ve filmu SKUTEČNÁ POHÁDKA (2011) hrál jednoho z mladších bohatýrů a to Aljošu Popoviče. Vzhledem k různorodosti postav i žánrů kde hrál se můžeme jenom dohadovat, v jaké roli ho uvidíme příště.


5.5.1982
Astana, Sovětský svaz
Anton Pampušnyj csfd

Drug na prodažuVyživšajaBalkánská hraniceKómaDer 7. TagOchránciNouzový letMädchen im EisBědnaja LizŽizň posle žizniRealnaja skazkaKapkan dlja killeraMinnesotaAlexandr: Něvská bitvaRembOJack RyanWilsbergSprávná dvojkaKomm schon!Místo činuSkazki mačechiKljaňomsja zaščiščaťMstitělNězabudkiPandoraDom maljutki


Aktualizace osobnostního profilu Anton Pampušnyj: 19.11. 2023 17:53