Jekatěrina Vilkova 39 let


Může mořská panna tančit? A může se stát reportérkou, která naváže milostný románek s yettim? Na tyto otázky by jistě dokázala odpovědět Jekatěrina Nikolajevna, jež tyto postavy ztvárnila. Narodila se 11. července 1984 v Gorkém (od roku 1991 se město opět jmenuje Nižnyj Novgorod) v Povolží. Věnovala se moderní gymnastice a v této disciplíně drží i titul mistra sportu. V roce 2003 ukončila Nižněnovgorodskou divadelní školu a o tři roky později MCHAT. Je členkou Moskevského Čechovova uměleckého divadla, kde její nejvýznamnější rolí byla role Káti Kozlové ve hře Alexandra Volodina 'S ljubimymi ně rasstavajtěs'.

Dostojevskij nebyl jediným ruským klasikem, kterého si Káťa zapsala do své bohaté filmografie, v roce 2008 hrála ve filmu OTCOVÉ A DĚTI podle stejnojmenného Turgeněvova románu. V roce 2009 jí bylo dopřáno oslovit i dětské publikum, když byla obsazena do role mořské panny v pohádce KLETBA KOUZELNÉHO KAMENE. Tato pohádka, kde si tvůrci odvážili zažertovat na účet svých klasiků a lidových pohádek, pro Káťu znamenala i setkání s nestory ruského filmu, jako je Lija Achedžakova či Valentin Gaft. S mnoha kolegy z Kletby kouzelného kamene se setkala v následujícím roce v novoroční komedii JOLKI. Historie má tendenci se opakovat a Jekatěrina tak hrála hned v následujícím roce v další novoroční komedii O ČEM JEŠTĚ MLUVÍ MUŽI. Prvek fantasy jí do života přinesla účast v další komedii, když ve filmu SAMKA (2011) hrála reportérku, kterou přímo během natáčení v terénu unese yetti.

Herci často říkají, že se lépe hrají role záporné než kladné. Zda je tomu skutečně tak, mohla Jekatěrina dokázat v roli Milady de Winter ve filmu TŘI MUŠKETÝŘI (2013). Kromě nádherných historických toalet se Jekatěrina divákům předvedla i v uniformě; poprvé to bylo v roli velitelky perutě ve filmu STÍHAČI (2013), o dva roky později v nové verzi ...A JITRA JSOU ZDE TICHÁ.

V sezóně 2010-2011 se účastnila projektu Prvního kanálu 'Led a plamen'.


11.7.1984
Nižnij Novgorod, Rusko, Sovětský svaz
Jekatěrina Vilkova csfd

1993DetektorU ljuděj tak byvajetPoslednij bogatyr: Poslannik ťmyRjad 19Poslední bohatýr: Kořen zlaJa ně pjuOdnoklassnicy: Novyj povorotPoslední bohatýrOdnoklassnicyRjadom s nami...a jitra jsou zde ticháBatalonNěbo padšichV sportě tolko děvuškiTři mušketýřiGolfský proud pod ledovou horouS novym godom, mamy!Manželství na trucNa krjučke!O čjom ješčjo govorjat mužčinyPiraMMMidaRejderSamkaJolkiMoj ljubimyj razdolbajŽelanijeKletba kouzelného kameneČerný bleskTot, kto gasit světŠviháciNas ně dogonišPolnoje dychanijeTiskiSatisfakcijaKoškaA sejčas reklama!Barencevo moreNačalnik razvedkiSny AlisyMosgaz. ZapadnyaOkajannyje dniČjornoje moreBednaja děvočkaCholodnyje beregaMamy čempionovGrandRusskije gorkiŠifrDoktor RichterGostinica Otěl EleonKuprin. PojedinokIstrebiteliUbiť StalinaBělaja gvardijaOdnaždy v RostoveVerjuDostojevskijKamenskaja


Aktualizace osobnostního profilu Jekatěrina Vilkova: 1.11. 2023 16:48