Nikolaj Kozak 57 let


Nikolaj Michajlovič Kozak se narodil 26. 12. 1966 ve městě Aleksandrija (dnešní Ukrajina). Po ukončení střední školy studoval divadlo ve Lvově. V té době už také hrál v Akademickém ukrajinském divadle Marie Zankovecké. Poté se stěhuje do Kazaně, hlavního města ruské republiky Tatarstán. Tam pokračuje ve studiích i v divadelním účinkování. V roce 1991 studia úspěšně ukončil a stal se členem kazaňského Divadla V. I. Kačalova.

Ve filmu začal Kozak hrát až v téměř 40 letech. Debutoval v roce 2003 v seriálu NĚOTLOŽKA, a také v epizodách seriálů ADJUTANTY LJUBVI, KLUB, ATLANTIDA a dalších. Na filmovém plátně se poprvé objevil v roce 2009, ve válečném dramatu DNEPROVSKIJ RUBEŽ. Většího filmového úspěchu dosáhl Kozak v roce 2011, kdy si zahrál v thrilleru KAMEŇ a nezapomenutelnou roli kapitána v dramatu SIBIR, MONAMUR. Za tuto roli byl oceněn na několika festivalech, v Monaku ho nazvali nejlepším představitelem mužské role.

V současné době Kozak účinkuje v populárních seriálech JALTA-45, LEGAVYJ, KARPOV a mnohých dalších. Díky atraktivnímu vzhledu a vrozenému charismatu je v každé své roli zapamatovatelný a snadno si získává fanoušky. V poslední době je velmi obsazován. V historickém seriálu JEKATERINA ztvárnil roli grofa Šubalova, v psychologickém dramatu KOVČEG MARKA hraje jednu z hlavních rolí a poslední role je v komedii KRYŠA MIRA, ve které účinkují i další ruské hvězdy.

V kazaňském divadle se Kozak seznámil s herečkou Elenou, která se později stala jeho manželkou. Spolu debutovali v seriálu NĚOTLOŽKA. V Moskvě se jim narodily dvě dcery. Manželé Kozakovi neplní stránky bulváru, velmi si zakládají na rodině a svou kariéru si budují prací, nikoli skandály.


26.12.1966
Novojavorovsk, Lvovskaja oblast, Ukrajina, Sovětský svaz
Nikolaj Kozak csfd

Vasja ně v sebeStaryje ŠiškiČernobylNěbo izmerjajetsja miljamiFoto na pamjaťKameňSibir, MonamurDněprovskij rubežSkoro vesnaDva beregaStražnikČikatiloZapovednyj specnazGalka i GamajunSmeršTri kapitanaDěkabristkaGodunovKopMísto činuTěorija verojatnostiVozmezdijeČužaja krovIvanovy-IvanovyKrylja ImperiiSpjaščijeTot kto čitajet mysliVokalno–kriminalnyj ansamblŽivojLučikSofijaKovčeg MarkaKryša miraMama po kontraktuInkvizitorJekatěrinaKarpovLegavyj 2Ment v zakoněPerevozčikRozygryšStaroje ružjoStaršaja doč


Aktualizace osobnostního profilu Nikolaj Kozak: 1.11. 2023 11:42