Marc Alaimo 81 let


Narozen 5. května 1942 v americkém městě Milwaukee. Už od dětství se chtěl stát hercem, poprvé se objevil v seriálu Somerset (1970) v roli Virgila Parise. Dále se pak objevoval v různých seriálech jako záporné postavy (např. Kojak (1973), Gunsmoke (1974), Starsky & Hutch (1975), Knight Rider (1982), Walker, Texas Ranger (1995) a mnohem více...)

Není však žádným tajemstvím, že Marc Alaimo je velkým fanouškem Star Treku, ve kterém hrál dokonce pět různých charakterů. V seriálu Star Trek: Nová generace si zahrál anticanského velvyslance Badara N'D'D, romulanského velitele Teboka, cardassijského gula Maceta a pozemského karbaníka Fredericka La Rouque pocházejícího z Francie 19. století. Jeho však nejznámější role je ze seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět, kde si zahrál cardassijského gula Dukata, býválého velitele stanice Hluboký vesmír devět.

V roce 2006 daboval postavu kovboje Raye McCalla v počítačové hře Call of Juarez, přičemž si tuto roli zopakoval i v pokračování Call of Juarez: Bound in Blood z roku 2009.


5.5.1942
Milwaukee, Wisconsin, USA
Marc Alaimo csfd

Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapasPlot mezi světyDonato a dceraRio DiabloPohyblivý písek: Není únikuRosemaryVražedkyněTotal RecallArénaTango a CashSázka na smrtUzavřený případKenny Rogers as The Gambler, Part III: The Legend ContinuesL. A. policieSíla pomstyKomando 5No Man's LandPoslední hvězdný bojovníkGrizzly II: The PredatorThe Ambush MurdersKouzelný obloukNedodržený slibJako za starých časůA Great RideHigh MidnightNaostroDobrmani připraveni k smrtiThe 3,000 Mile ChaseWhich Way Is Up?Dr. Black, Mr. HydeHelter SkelterA Matter of Wife... and DeathCage Without a KeyMatt HelmThe Blue KnightGriffinoviScrubs: DoktůrciStar Trek: Hluboký vesmír devět


Aktualizace osobnostního profilu Marc Alaimo: 16.3. 2024 09:32